Redactia.ro
Home » Știri » Curs valutar BNR 4 decembrie 2020. Valorile monedelor europene

Curs valutar BNR 4 decembrie 2020. Valorile monedelor europene

curs valutar

Curs valutar BNR 4 decembrie 2020. Iată ce valori au principalele monede europene, potrivit cursului valutar stabilit de Banca Națională a României.

Curs valutar BNR 4 decembrie 2020 pentru principalele monede europene

UPDATE
BNR a actualizat cursul valutar pentru monedele europene:
1EUR-4.8725
1USD-4.0024
1CHF-4.4931
1GBP-5.3819

În fiecare zi, Banca Națională a României stabilește care sunt valorile de schimb valutar pentru principalele monede europene. Acest lucru se întâmplă în jurul orei 13:00, așa că până la acel moment, toate instituțiile trebuie să ia în considerare valorile din sesiunea precedentă a BNR. Iată cve valori au fost stabilite pentru un euro, un dolar american, un franc elvețian și o liră sterlină.

Curs valutar BNR 4 decembrie 2020 pentru un euro

După mai multe ședințe în care euro a scăzut, iată că a venit vremea ca acesta să crească din nou, după cum arată datele oferite de BNR. Valoarea unui euro a ajuns la 4.8736 de lei, după o creștre de +0.0015 de lei.

Curs valutar BNR 4 decembrie 2020 pentru un dolar american

Valoarea unui dolar american a scăzut, potrivit ultimei ședințe a BNR. Acesta a ajuns să coste 4.0226 de lei. Scăderea care a fost înregistrată a fost de -0.0208 de lei.

Curs valutar BNR 4 decembrie 2020 pentru un franc elvețian

Francul elvețian este și el în creștere, după cum arată datele BNR. Valoarea unui franc elvețian este acum de 4.5028. Creșterea care a fost înregistrată a fost de +0.0097

Curs valutar BNR 4 decembrie 2020 pentru o liră sterlină

Lira sterlină valorează în această zi 5.3968 de lei. Este vorba despre o scădere de -0.0013 de lei, înregistrată în sesiunea precedentă.

Efectele pandeiei în plan economic

Banca Națională a României a transmis că ratele dobânzilor au avut o scădere evidentă.

„Ratele dobânzilor la creditele noi acordate de bănci populaţiei şi firmelor au avut o tendință evidentă de scădere în ultimele luni, media lor ajungând în aprilie la 6,05 la sută, de la 7,24 la sută în februarie 2020, în timp ce rata medie a dobânzii la depozitele noi la termen a rămas relativ constantă (2,09 la sută în aprilie și mai, față de 2,12 la sută în februarie). Drept consecință, ecartul dintre ratele medii ale dobânzilor la credite şi cele la depozite s-a redus pronunțat, atingând în aprilie cea mai mică valoare din ultimii 9 ani și jumătate, iar pe segmentul societăților nefinanciare ecartul a coborât în mai a.c. la un minim istoric”, anunță BNR.

Cursul de schimb valutar joască un rol crucial, arată guvernatorul BNR, Mugur Isărescu.

„Cursul de schimb joacă, în mod special în cazul României, un rol important de indicator public al stabilităţii şi situaţiei economice ge­ne­rale, iar BNR a menţinut regimul de flotare controlată, dar, având în vedere contextul actual, a decis să furnizeze lichiditate, în special pe bază bilaterală pentru a preveni volatili­ta­tea excesivă a cursului nominal  şi pentru a preveni o depreciere majoră nenecesară a mo­ne­dei naţionale. În ceea ce priveşte dobânda de politică monetară, spre deosebire de evoluţiile altor ţări din regiune, BNR nu a operat reduceri dras­tice ale ratei dobânzii de politică monetară”, mai spune Isărescu.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: