Redactia.ro
Home » Știri » Curtea de Apel București a validat definitiv mandatul de primar al lui Nicușor Dan

Curtea de Apel București a validat definitiv mandatul de primar al lui Nicușor Dan

Nicușor Dan

Nicușor Dan a fost validat definitiv pentru funcția de primar al Capitalei, de către Curtea de Apel București. Instanța a respins toate cele 52 de apeluri formulate împotriva preluării mandantului.

Nicușor Dan, validat definitiv primar al Capitalei

Curtea de Apel a validat defitinitv, luni, mandatul de primar al Capitalei, al lui Nicușor Dan. Decizia instanței vine la o săptămână după ce edilul ales anunța că preluarea noii funcții va mai întârzia cel puţin o săptămână, după ce au fost făcute 52 de apeluri în instanță împotriva sa, de către reprezentanții social-democrați.

52 de persoane au constestat în instanță mandatul lui Nicușor Dan

La o lună după ce a fost ales primar al Capitalei, Nicușor Dan afla că nu își va putea încă depune jurământul pentru preluarea noii funcții, deoarece 52 de persoane, majoritatea foști și actuali reprezentanți PSD i-au constestat noul mandat. Așadar, edilul ales a anunțat că dosarul celor 52 de opozanți, are termen la Curtea de Apel, luni, 26 octombrie. 

”Bucureștiul are mari probleme de rezolvat, cele mai urgente fiind criza coronavirusului, termoficarea și colapsul financiar. În acest context, validarea de către Tribunal a mandatului meu de primar a fost contestată prin 52 (cincizeci și două) cereri de apel, formulate în majoritate de foști și actuali consilieri PSD. Dosarul celor 52 de apeluri are termen luni, la Curtea de Apel. Urgența PSD nu este însă rezolvarea problemelor orașului, ci intârzierea preluării mandatului meu. Probabil că mai au nevoie de câteva zile în plus ca să șteargă niște urme și ca să rezolve solicitările unor „prieteni” , a scris Nicușor Dan pe facebook.

El o acuză pe Gabriela Firea, actualul primar, că și-a pus subordonații să semneze aceste contestații, fără ca ea însăși să semneze. Dan a mai spus că cele 52 de contestații sunt copiate una după alta, inclusiv greșelile gramaticale. Ieri, Dan spunea că cei care au depus apelurile sunt foști sau actuali consilieri PSD.

„Remarc lașitatea Gabrielei Firea care și-a pus subordonații să semneze aceste contestații și nu a semnat ea însăși, dacă chiar vrea să conteste rezultatul alegerilor”, continuat el.

Nicușor Dan acuza că unul din motivele pentru care se tergiversează schimbarea de administrație este „caracatița de interese” din Primăria Capitalei.

„Asta e motivul pentru care se tergiversează, pentru ca oamenii ăștia să acopere lucruri pecare le-au făut, să emită niște acte prin care să regularizeze anumite lucruri pe care le-au făcut”, a mai spus el.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: