Redactia.ro
Home » Știri » CUTREMUR după cutremur în Romania. ATENŢIE!

CUTREMUR după cutremur în Romania. ATENŢIE!

4 cutremure în România

CUTREMURELE au „zguduit” Romania în ultimele 24 de ore, iar specialiştii ne avertizează că trebuie să rămânem în alertă.

Cutremurele, nu mai puţin de 3 la număr doar în ultima zi, au avut magnitudini îngrijorătoare. În moaptea de vineri spre sâmbătă, au fost două seisme. Primul s-a produs la ora 01:46 şi a avut o magnitudine de 2,3 grade pe scara Richter, în judeţul Botoşani, la o adâncime de 5 km. Dacă acesta a părut neînsemnat, atunci următorul cutremur a fost cu adevărat important. La ora 03:19 a avut loc un seism cu magnitudinea de 4,2 grade pe Richter, în judeţul Buzău, la o adâncime de 131 km. În fine, sâmbătă la amiază, la ora 11:40, a ami fost un seism, cu magnitudinea de 3,4 grade pe scara Richter, tot în judeţul Buzău, la o adâncime de 99 km.

Citiţi şi:

CUTREMUR. Atenţionare pentru turiştii de pe litoral: val de cutremure!

Efectele unui cutremur depind de mulți factori, cum ar fi distanța de la epicentru și condițiile locale de teren. În luna februarie a anului 1977 a luat fiinţă Centrul pentru Fizica Pământului (CFP), prin comasarea Departamentului de Seismologie din cadrul Institutului de Geologie şi Geofizică a României cu laboratorul de Geodinamică din cadrul Academiei Române. În urma Hotărârii de Guvern nr. 48 din 12.02.1994 privind organizarea activitatii de cercetare in domeniul fizicii Pământului, CFP a fost transformat în Institutul Naţional pentru Fizica Pământului (INFP), iar prin Hotărârea de Înfiintare nr. 1313 din 25.11.1996, acesta a devenit Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: