Redactia.ro
Home » Homepage » Cutremur în România. Ce magnitudine a avut și în ce zone s-a resimțit

Cutremur în România. Ce magnitudine a avut și în ce zone s-a resimțit

Cutremur în România. Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului a transmis că, joi dimineață, s-a produs un cutremur puternic, resimțit în toată zonele țării noastre. Ce magnitudine a avut cutremurul?

Cutremur în România

UPDATE 9:30. INFP a actualizat datele referitoare la cutremurul din România, care a avut loc joi dimineață, în jurul orei 6:50. Potrivit seismologilor, cutremurul a avut o magnitudine de 5.4. „În ziua de 03.11.2022, 06:50:25 (ora României), s-a produs în ZONA SEISMICA VRANCEA, BUZAU un cutremur semnificativ cu magnitudinea ML 5.4, la adâncimea de 148.8 km.”, arată comunicatul oficial transmis de INFP.

Știre inițială: România s-a zguduit puternic joi dimineață, în jurul orei 6:50. INFP a confirmat un cutremur de o magnitudine de 5.2 de grade pe scara Richter. „În ziua de 03.11.2022, 06:50:27 (ora României), s-a produs în ZONA SEISMICA VRANCEA, BUZAU un cutremur semnificativ cu magnitudinea ML 5.2, la adâncimea de 140 km.

Cutremurul s-a produs la 69km NE de Ploiesti, 76km E de Brasov, 114km V de Braila, 117km V de Galati, 118km N de Bucuresti, 126km S de Bacau, 148km NE de Pitesti, 183km N de Ruse, 190km E de Sibiu, 206km SV de Iasi.”, a fost anunțul făcut de seismologi.

Ce să faci după un cutremur puternic

  • Încercaţi în primul rând să rămâneţi calm. Liniştiţi persoanele speriate şi copiii.
  • Verificaţi dacă sunteţi răniţi şi apoi uitaţi-vă şi la persoanele din jur. În cazul în care sunt răniţi, asiguraţi primul ajutor, doar dacă vă pricepeţi.
  • Pune-ți încălțămintea. Chiar și dacă plecă în camera alăturată, pune-ți încălțămintea.
  • Verifică instalațiile de gaz. Dacă simți un miros puternic de gaz, închide robinetul de oprire a gazului din clădire. Dacă nu poți, părăsește clădirea.
  • Nu faceţi modificări la clădiri, în vederea măririi sau micşorării unor spaţii, care afectează structura de rezistenţă a acestora;
  • Nu atinge firele electrice căzute sau deteriorate.
  • ATENŢIE la scări! S-ar putea ca mişcarea seismică să fi afectat rezistenţa acestora.
  • Dacă aveţi nevoie de ajutor şi nu mai puteţi ieşi din locuinţă, puneţi la fereastră un afiş pe care scrie cu litere foarte mari: A J U T O R !
  • Să fii atent în caz că există replici ale cutremurului.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: