Redactia.ro
Home » Știri » CUTREMUR, sâmbătă, în Romania

CUTREMUR, sâmbătă, în Romania

GALERIE FOTO (2)

Un cutremur cu magnitudinea de 2,7 grade pe scara Richter s-a produs sâmbătă, în Romania.

Seismul a avut loc în judeţul Vrancea, la o adâncime de 93 de kilometri. Totul s-a întâmplat la ora 14:14. Astfel, deşi, în ultimele zile, activitatea seismică din ţara noastră a fost ceva mai redusă, cutremurele s-au întâmplat cu o ritmicitate moderată, dar cu magnitudini ce nu au pus populaţia în pericol.

Institutul Național de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pământului ne-a informat că, în această săptămână, seismele nu au fost foarte puternice, ci cu magnitudini de maximum 3 grade pe Richter. Cel mai puternic (3 grade pe Richter) s-a produs vineri, în judeţul Vrancea, la o adâncime de 141 km.

Seismele au avut loc cu precădere în Vrancea

Seismele au avut loc cu precădere în judeţul Vrancea, epicentrul cutremurelor în ţara noastră. Deocamdată, seismologii ne spun că nu trebuie să ne îngrijorăm în privinţa unui cutremur mare, în plus, aceste seisme de magnitudini moderate eliberează din tensiunea scoarţei terestre. Efectele unui cutremur depind de mulți factori, cum ar fi distanța de la epicentru și condițiile locale de teren.

Mai multe detalii despre cutremure pe www.infp.ro

Cutremurele sunt analizate de specialişti

În luna februarie a anului 1977 a luat fiinţă Centrul pentru Fizica Pământului (CFP), prin comasarea Departamentului de Seismologie din cadrul Institutului de Geologie şi Geofizică a României cu laboratorul de Geodinamică din cadrul Academiei Române. În urma Hotărârii de Guvern nr. 48 din 12.02.1994 privind organizarea activitatii de cercetare in domeniul fizicii Pământului, CFP a fost transformat în Institutul Naţional pentru Fizica Pământului (INFP), iar prin Hotărârea de Înfiintare nr. 1313 din 25.11.1996, acesta a devenit Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

Etichete: