Redactia.ro
Home » Stil de viață » De ce ne afectează canicula. Care sunt persoanele cele mai expuse

De ce ne afectează canicula. Care sunt persoanele cele mai expuse

De ce ne afectează canicula

Zilele de caniculă pot afecta foarte tare organismul uman, iar cei mai expuși în fața acesteia sunt copiii și persoanele în vârstă.

De aceea, trebuie să știm să ne protejăm de razele soarelui, aștfel problemele cauzate de soare pot cauza situații complicate.

De ce ne afectează canicula. Ce trebuie să facem în această situație

În ultima vreme, temperaturile climatice au început să fie din ce în ce mai mari, și multe persoane se pot confrunta cu probleme grave de sănătate dacă nu știu să se protejeze de razele puternice ale soarelui.

Canicula poate afecta organismul oricărei persoane. Corpul uman se simte confortabil în compania temperaturii între 26 și 27 grade Celsius, iar dacă aceste valori sunt ridicate, acesta va începe să simtă un disconfort, iar organismul se luptă pentru a elimina excesul de căldură.

Creierul mare este cel care este afectat prima dată de căldura excesivă. Procesele din creier ajung să nu mai funcționeze, fiind afectată capacitatea de judecată, moment în care apar stările de nervozitate și anxietate.

Temperaturile ridicate pot cauza stări depresive și oboseală, iar multe persoane au nevoie de a renunța la activitățile fizice și să lenevească toată ziua.

Apar crampele, iar căldura va deshidrata corpul, iar rinichii tind să rețină mai multe toxine, care se elimină prin urină.

Totodată, pot apărea probleme la inimă din cauza caniculei, iar persoanele în vârstă cu probleme arteriale pot suferi atacuri de cord sau alte boli cardiovasculare.

Corpul trebuie protejat împotriva caniculei

Printre organele care sunt afectate cel mai mult de soare, se numără ochii. Aceștia trebuie acoperiți cu ochelari de soare pentru protecția ochilor de razele solare.

Medicii recomandă consumarea alimentelor cu conținut redus de grăsimi, iar sportul trebuie făcut dimineața. Pentru a proteja copii de razele puternice ale soarelui din timpul zilei, părinții sunt sfătuiți să nu-i scoată afară în intervalul orar 12.00-16.00.

În cazul în care se face plajă se recomandă purtarea pălăriiei, consum normal de lichide, protejarea pielii cu loțiuni cu factori de protecție UV pentru razele ultraviolete solare.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: