Redactia.ro
Home » Știri » De ce pleacă de urgență Marcel Ciolacu în Israel? Situația este sensibilă

De ce pleacă de urgență Marcel Ciolacu în Israel? Situația este sensibilă

De ce pleacă de urgență Marcel Ciolacu în Israel? Situația este sensibilă
De ce pleacă de urgență Marcel Ciolacu în Israel? Situația este sensibilă. Iată detaliile!

De ce pleacă de urgență Marcel Ciolacu în Israel

Premierul României, Marcel Ciolacu, va efectua o vizită de urgență în Israel pentru a se întâlni cu omologul său, Benjamin Netanyahu, în contextul tensiunilor ridicate din regiunea Orientului Mijlociu. Această decizie vine pe fondul unei situații extrem de grave, în care patru cetățeni români au pierit în urma conflictului din Israel și Fâșia Gaza.

Într-o mișcare rapidă și de importanță majoră, premierul Marcel Ciolacu se va deplasa în Israel marți pentru a purta discuții cu prim-ministrul Benjamin Netanyahu. Această vizită vine într-un moment critic, când tensiunile din Orientul Mijlociu ating cote alarmante, potrivit surselor RTV. 

Premierul Marcel Ciolacu a subliniat, într-o declarație dată joi, faptul că autoritățile române au reușit să repatrieze majoritatea cetățenilor români care au cerut acest lucru din Israel, ca urmare a conflictului violent declanșat de organizația Hamas. Acest efort de repatriere a salvat viețile a peste 2.000 de români.

„Am reuşit să repatriem din Israel marea majoritate a cetăţenilor români care ne-au cerut asta, urmare a agresiunii sângeroase a Hamas”, a spus premierul în şedinţa Executivului.

Premierul a menționat că această a fost o operațiune complexă și de urgență, în care autoritățile române au lucrat contracronometru pentru a salva cât mai mulți cetățeni români. Marcel Ciolacu a transmis mulțumiri tuturor instituțiilor implicate, inclusiv companiei Tarom, pentru susținerea acordată în această misiune vitală.

Situația este sensibilă în Israel

Cu toate acestea, situația rămâne delicată, iar Ministerul Afacerilor Externe a declarat că un număr de 239 de cetățeni români au revenit în țară din Israel prin intermediul a patru curse aeriene. În plus, 350 de români se află încă în Fâșia Gaza, iar MAE face tot posibilul pentru a le asigura o evacuare în siguranță.

Ne-au solicitat sprijin 200 de persoane. Suntem în contact şi îi asigurăm de faptul că România face tot ce îi stă în putere pentru a identifica cea mai buna solutie pentru evacuarea în siguranţă. Situaţia de securitate din teren nu a permis evacuarea până în acest moment. O evacuare trebuie pregătită extrem de minuţios pentru a nu pune viaţa în pericol celor pe care vrem să-i salvăm. Situatia este foarte sensibilă.

MAE, prin intermediul Ambasadei României la Tel Aviv, al Oficiului de Reprezentare al României la Ramallah şi al misiunilor diplomatice ale României din regiune menţine coordonarea cu alte state şi organizaţii internaţionale care întreprind demersuri similare pentru proprii cetăţeni/funcţionari şi continuă dialogul cu autorităţile israeliene şi cele egiptene în vederea asigurării condiţiilor necesare pentru evacuarea acestora, ţinând cont de evoluţiile de securitate din teren”, se arată în informarea Ministerului de Externe.

Cu un bilanț tragic de patru cetățeni români care au pierit în acest conflict, este crucial ca autoritățile române să mențină contactul strâns cu Israel și să sprijine eforturile de a asigura securitatea și binele conaționalilor aflați în zonă. Vizita premierului Marcel Ciolacu în Israel reprezintă un pas important în acest sens și un semn al angajamentului României în rezolvarea acestei crize. Situația rămâne în continuare sensibilă, iar toate demersurile posibile vor fi făcute pentru protejarea vieților și siguranța cetățenilor români afectați de conflictul din Israel și Fâșia Gaza.

Sursa foto: Arhivă

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: