Redactia.ro
Home » Știri » De ce să folosești oțet atunci când speli. Trucuri cu efecte surprinzătoare asupra rufelor

De ce să folosești oțet atunci când speli. Trucuri cu efecte surprinzătoare asupra rufelor

De ce să folosești oțet atunci când speli. Trucuri cu efecte surprinzătoare asupra rufelor

Iată de ce să folosești oțet atunci când speli. Câteva trucuri care au efecte surprinzătoare asupra rufelor.

De ce să folosești oțet atunci când speli. Trucuri cu efecte surprinzătoare asupra rufelor

Oțetul are numeroase beneficii asupra rufelor. Sunt mai multe trucuri pe care le poți încerca. O idee este să folosești oțetul pentru a îmbunătăți culorile hainelor și nu numai. Tot ce trebuie să faci este să pui rufele la înmuiat într-un lighean cu apă în care ai adăugat o jumătate de cană cu oțet alb, apoi aruncă-le în mașina de spălat și spală-le ca de obicei.

Totodată, oțetul – cel alb, în acest caz – mai poate fi folosit dacă vrei ca rufele tale să nu se electrizeze. Iată cum să procedezi: pune o jumătate de cană cu oțet alb la ultimul ciclu de clătire, iar hainele nu se vor mai electriza. Atât de simplu.

Cel mai bun oțet este cel alb distilat pentru că nu conține coloranți naturali vegetali, care ar putea să păteze. În cazul în care ai oțet din cidru de mere acasă, atunci trebuie să-l diluezi cu apă înainte de a-l folosi. Acidul acetic regăsit în oțetul alb distilat este ușor, astfel că nu va dăuna țesăturilor. Se adaugă 120 ml oțet în compartimentul destinat balsamului, la clătirea finală a rufelor. De altfel, acest ingredient ajută și la albirea rufelor, potrivit Fanatik.

Oțetul te mai poate ajuta și să elimini mirosurile neplăcute. Îndepărtează rezidurile de detergent, de balsam și acumulările de calcar sau murdărie din mașina de spălat. Spre exemplu, adaugă 450 – 470 ml de oțet alb distilat și pornește programul normal de spălare. Dă drumul apoi la un al doilea program normal, dar cu detergent.

Cum să folosești oțetul dacă vrei să albești rufele

Oțetul elimină petele și previne îngălbenirea fibrelor albe. Este important de menționat că metoda următoare trebuie utilizată numai pe țesături din 100% bumbac. Tot ce trebuie să faci este să adaugi 250 ml de oțet alb distilat într-o oală mare cu apă. Se încălzește până la fierbere, după care se adaugă lucrurile murdare. Se lasă la înmuiat peste noapte, apoi se spală ca de obicei.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: