Redactia.ro
Home » Știri » Declarațiile de ultimă oră ale lui Boris Johnson în contextul COVID-19: Englezii se reîntorc la muncă

Declarațiile de ultimă oră ale lui Boris Johnson în contextul COVID-19: Englezii se reîntorc la muncă

Noile declarații ale prim-ministrului englez Boris Johnson vizează întoarcerea la muncă a oamenilor și reluarea vieții de până acum, dar în condițiile de siguranță impuse de autorități. Premierul a mai precizat și că este recomandat să se lucreze de acasă acolo unde este posibil, pregătirile pentru noul val de îmbolnăviri fiind obligatorii.

Reluarea activității de la locurile de muncă

În ciuda creșterii galopante de noi îmbolnăviri de COVID-19, repornirea economiei trebuie să fie prioritară în Marea Britanie. Premierul Boris Johnson dă undă verde companiilor să își redeschidă porțile pentru a primii muncitorii în următoarele 9 luni, însă îndeamnă la prudență. Normele locurilor de muncă trebuie să se înscrie în măsurile de prevenție sugerate de specialiști, păstrându-se totodată și telemunca acolo unde este necesar.

Patrick Vallance, consilierul științific al Guvernului, este de părere că job-urile remote reprezintă soluția optimă, nefiind de acord cu propunerea lui Johnson de rechemare a angajaților la muncă.

„Este o opțiune foarte bună. Este ușor de implementat. Nu văd niciun motiv să schimbăm acest aspect”, a declarat consilierul științific al Guvernului.

Guvernatorul Băncii Engleze, Andrew Bailey, avertizează că economia britanică va fi ruinată complet dacă oamenii nu își vor relua activitatea la muncă.

Noile măsuri de relaxare

Școlile, grădinițele și universitățile vor fi deschise din toamnă. De asemenea, de la 1 august, se vor redeschide și saloanele de înfrumusețare, însă localurile de noapte vor rămâne în continuare închise. Ceremoniile de tip nunți/botezuri vor fi permise doar în cadru restrâns, de maximum 30 de persoane.

Boris Johnson a mai anunțat suplimentarea cu 3 miliarde de lire sterline a fondului sanitar, în vederea pregătirii pentru lunile de iarnă.

 

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: