Redactia.ro
Home » Știri » Delia, interzisă la TV de către CNA! Care este motivul

Delia, interzisă la TV de către CNA! Care este motivul

Delia, interzisă la TV! Spotul publicitar pentru OK Medical în care artista apare, nu li se pare în regulă celor de la CNA. Care este motivul?

Delia, interzisă la TV de către CNA! Care este motivul

Delia, interzisă la TV de către CNA! Reprezentanții instituției nu mai vor ca la televizor să apară spotul publicitar pentru OK Medical, în care Delia apare și interpretează ”It’s my life!”, informează playteh.ro. Care este, mai exact, motivul invocat de CNA.

Spotul publicitar pentru OK Medical nu informează corect și poate induce în eroare telespectatorii, este explicația CNA. Spotul nu este potrivit, în contextul campaniei de vaccinare anti-coronavirus.

”Spotul aduce confuzie în rândul celor care se uită și să stimuleze un comportament prin care nu se respectă prevederile în situatia asta. Mi se pare prost nimerit momentul pentru că suntem în plină campanie de vaccinare. Mesajul trebuie să fie clar. Testarea e bună, dar nu înseamnă că aruncăm masca și bem din aceeași sticlă. Nu informează corect”, a spus Cristina Pocora, membră CNA, criticând astfel spotul.

DCMedical.ro

Radu Herjeu: ”Informarea nu e completă în acest spot”

Radu Herjeu, un alt membru al CNA, critică și el spotul publicitar. Chiar dacă compania medicală tinde să recomande testarea prin acest spot, ideea de promovare este greșită, deoarece lipsesc explicațiile specialiștilor.

”Dacă cinci oameni se testează și rezultatul e negativ la toți cinci nu cred că e greșit să stea în aceeași încăpere fără mască sau să se pupe. Problema apare la incidența rezultatelor fals-negative. Mie mi se pare ușor cinic să iți vinzi testele promițând tinerilor că se pot săruta, din nou, la un concert. Sunt și niște lucruri care ar trebui explicate de un medic, totuși. Informarea nu e completă în acest spot. Și testat negativ tot trebuie să respecți toate celelalte reguli ale pandemiei: masca și distanțarea”, a subliniat Herjeu.

Potrivit art 93 al CNA, o comunicare comercială trebuie să fie corectă și să informeze corect publicul.

”Art. 93 – (1) Comunicările comerciale audiovizuale trebuie să respecte, indiferent de formă şi de durată, principiile de protecţie a minorului, de informare corectă a publicului, de respectare a demnităţii umane, de asigurare a unei concurenţe loiale şi să nu utilizeze practici comerciale incorecte, înşelătoare sau agresive, aşa cum ele sunt definite de Legea nr. 363/2007 privind combaterea practicilor incorecte ale comercianţilor în relaţia cu consumatorii şi armonizarea reglementărilor cu legislaţia europeană privind protecţia consumatorilor, cu modificările şi completările ulterioare”, mai arată CNA.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: