Redactia.ro
Home » Homepage » Demisie majoră la PSD. Tabăra social-democrată se destramă înainte de anticipate

Demisie majoră la PSD. Tabăra social-democrată se destramă înainte de anticipate

psd

Ana Birchall, fost vicepremier şi fost ministru al Justiţiei, şi-a depus luni demisia din grupul PSD din Camera Deputaţilor. Aceasta urmează să activeze ca deputat neafiliat.

Deocamdată nu există informaţii despre o posibilă afiliere la un alt grup parlamentar, scrie stiripesurse.ro.

„Aș vrea să vă spun că astăzi am îndeplinit o formalitate: am înaintat Biroului Permanent al Camerei Deputaților demisia mea din grupul parlamentar PSD. Voi continua să reprezint interesele celor care m-au votat, cu același profesionalism și responsabilitate, respectând jurământul depus, în calitate de deputat neafiliat. Cel puțin pentru moment…”, scrie Ana Birchall pe Facebook.

A fost exclusă din partid anul trecut

Birchall a căzut în dizgrația PSD de anul trecut, după ce a ieșit cu mai multe declarații pe tema Justiției, în special legate de conducerea principalelor parchete din țară și de desființarea Secției Speciale, pe care a și promovat-o, în total dezacord cu colegii săi de partid, dar și cu fostul președinte al CSM, Lia Savonea.

Viorica Dăncilă, pe atunci preşedinte al PSD, a anunţat, pe 12 noiembrie 2019, că Ana Birchall a fost exclusă din partid, împreună cu patronul Realitatea Plus, Cozmin Gușă, dar și cu parlamentarii PSD care au votat învestirea Guvernului Orban. Ea a explicat că fostul ministru al Justiţiei a creat o problemă Partidului Social Democrat şi, pornind de la acest lucru, mai mulţi colegi au propus excluderea ei. „A ieşit cu declaraţii pe justiţie fără să aibă din partea CEX acest drept”, a spus Dăncilă atunci.

Așadar demisia din grupul parlamentar PSD este doar o formalitate.

Se află la al doilea mandat de deputat

Birchall este la al doilea mandat de deputat de Vaslui din partea social-democraților.

Din 4 ianuarie 2017 până în luna iunie a aceluiași an, a ocupat funcția de ministru delegat pentru Afaceri Europene în Guvernul Grindeanu și, între 9 și 23 februarie 2017, a asigurat interimatul postului de ministru al justiției după demisia lui Florin Iordache în urma protestelor generate de promovarea unei ordonanțe de urgență ce decriminaliza unele fapte de corupție. Între 24 aprilie 2019 – 4 noiembrie 2019, Ana Birchall a ocupat funcția de ministru al Justiției în Guvernul Dăncilă.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: