Redactia.ro
Home » Știri » Deratizare Timișoara! Polițiștii care au intrat primii în blocul groazei au ajuns la spital

Deratizare Timișoara! Polițiștii care au intrat primii în blocul groazei au ajuns la spital

Timișoara

E stare de alertă în Timișoara, unde trei persoane și-au pierdut viața în urma deratizării unui bloc de locuințe.

Potrivit ultimelor informații transmise joi, nouă polițiști care au intrat primii în blocul deratizat au ajuns la spital. Eset vorba despre angajați ai Serviciului Criminalistic, respectiv de la Serviciul de Investigații Criminale. Aceștia au ajuns la spital acuzând stări de rău și dureri de cap.

Oamenii legii au fost supuși unor investigatii amănunțite timp de mai multe ore, întrucât analizele inițiale au indicat o posibila toxina care le-ar fi afectat ficatul. Au primit tratament și au fost lăsați să plece acasă, potrivit Opinia Timișoarei.

Deratizare Timișoara. A intervenit Armata

O echipă a Ministerului Apărării Naționale merge astăzi la Timișoara pentru a face verificări suplimentare în locațiile în care au fost făcute deratizări.

Potrivit Mediafax, în urma unei ședințe a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, Ministerul Sănătății a hotărât, în cazul din Timișoara, să intre în imobilele afectate de folosirea substanțelor toxice. Se va determina gradul de poluare și radiocativitate al aerului din încăperi.

Ulterior, se va face o acțiune de neutralizare, decontaminare și igienizare a acestor spații, pentru a elimina orice sursă de a pune în pericol viața oamenilor. Abia după aceste intervenții, locatarii se vor putea întoarce în locuințe.

Cei trei specialişti, membri ai unei echipe de prelevare şi identificare a agenţilor chimici, bacteriologici şi radiologici (SIBCRA) din cadrul Centrului de Cercetare Ştiinţifică pentru Apărare CBRN şi Ecologie din MApN, vor acţiona cu echipamente performante pentru detecţia fosforului remanent din diverşi compuşi organici şi anorganici de la faţa locului, precum şi pentru verificarea plenitudinii operaţiunilor de decontaminare desfăşurate până în prezent. Rezultatele măsurătorilor vor fi transmise autorităţilor competente în vederea finalizării anchetei.

Bilanțul tragediei: 3 morți, 43 de persoane internate

În prezent mai sunt internate 43 de persoane, dintre care 32 copii la spitalul Louis Turcanu, 8 adulți la Spitalul Județean și alți trei la Spitalul Municipal. Din păcate, doi copii și mama unuia dintre ei și-au pierdut viața după dezinsecție.

În tot acest timp, patronul firmei care s-a ocupat de dezinsecție și deratizare în blocul de pe strada Mioriței a fost arestat preventiv pentru 30 de zile și este acuzat de omor din culpă și trafic de substanțe toxice. El știa că substanțele sunt mai puternice decât de obicei, dar a primit asigurări că apartamentele în care a făcut dezinsecția nu erau locuite.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: