Redactia.ro
Home » Stil de viață » Inedit » Descoperirea șocantă făcut de o femeie în frigiderul bunicii sale! Se afla acolo de 50 de ani

Descoperirea șocantă făcut de o femeie în frigiderul bunicii sale! Se afla acolo de 50 de ani

Descoperirea șocantă făcut de o femeie în frigiderul bunicii sale! Se afla acolo de 50 de ani

O femeie a făcut descoperirea vieții ei atunci când își ajuta bunică să-și curețe frigiderul. Aceasta a dat peste to grămadă de alimente congelate de aproximativ 50 de ani. Ce a aflat aceasta, după ce s-a decongelat alimentul?

Descoperirea șocantă făcut de o femeie în frigiderul bunicii sale! Se afla acolo de 50 de ani

Frigiderul cu congelator este o invenție a lumii moderne și a ușurat în mod semnificativ viețile oamenilor, dar și risipa alimentară. Încă din cele mai vechi timpuri, oamenii au încercat să de descopere tot felul de metode menite să-i ajută să păstreze mâncarea pe un termen cât mai lung. Exista varianta îngropării în zăpadă, fie cea în care se realizau gropi în pământ, pentru a folosi răcoarea solului. Acum însă lucrurile sunt ceva mai simple, fiindcă avem frigidere și congelatoare care se potrivesc pe gustul și nevoia oricui.

Era o zi obișnuită pentru Nellie Ancelet, o femeie din Iowa, Statele Unite ale Americii. Aceasta a decis să facă puțină curățenie în frigiderul bunicii soțului său, iar atunci a dat peste o mâncare congelată în urmă cu aproximativ 50 de ani. Nellie a decongelat mâncarea care se afla în frigiderul bunicii încă din anul 1972, iar șocul cel mai mare acum a fost.

@madamquasar

The Grand Opening!

♬ original sound – Nellie

În timp ce scotea pachetele vechi din congelator, aceasta a găsit produse de acum aproximativ 50 de ani. Practic, bătrâna avea în congelatorul său mâncare pusă la păstrat în anul 1972, iar asta nu e tot!
Prin intermediul unor clipuri video postate pe pagina sa de TikTok, americanca a arătat peste ce alte lucruri a mai dat în congelator, dar și ce a descoperit după ce a lăsat la decongelat unele dintre produse.

Una dintre postări a devenit virală în toată lumea și a adunat mai bine de 4,6 milioane de vizualizări. Tânăra a scos mai multe casolete cu afine, zmeură, piersici, aspic de vită și gălbenușuri, din ani precum 1983, 1984 sau 1999, arată cei de la newsweek.com.

@madamquasar

Grandparents Freezer Discovery

♬ original sound – Nellie

Top 4 mituri și adevăruri despre alimentele congelate

Alimentele congelate sunt la fel de nutritive precum cele proaspete? Răspunsul este că ambele sunt sănătoase. Cunoașterea informațiilor nutriționale este una dintre metodele cele mai bune de a ști cu exactitate. Se găsesc pe ambalaje și vă permit să comparați diferite produse pentru a putea alege alimente nutritive potrivite. Țineți cont de factori precum caloriile, grăsimile, proteinele și conținutul de zahăr.

1.Proaspăt e mai bun decât congelat

Este lesne de înțeles că produsele congelate au o durată de viață mai lungă decât cele proaspete. Însă, ceea ce vine ca un șoc pentru unii este că alimentele ținute în congelator au chiar și o valoare nutrițională mai mare. De ce? Pentru că expunerea la aer, lumină și apă în magazin poate să ducă la pierderea anumitor vitamine din produsul proaspăt.

2. Alimentele congelate expiră

Dat fiind faptul că majoritatea congelatoarelor de acasă nu ating temperature foarte joase, alimentele vor rezista cca 6-9 luni. În schimb, conform FoodSafety.gov, „alimentele păstrate în permanență la -18°C au o perioadă de valabilitate nelimitată. Prin depozitarea alimentelor în ambalaje etanșe sau vidate și sigilate, se elimină aerul din punga frigorifică astfel încât alimentele își păstrează calitatea.”

3. Nu este bine să se recongeleze produselor congelate

Știm cu toții că nu este indicată recongelarea unui produs. Însă, dacă decongelarea a avut loc în frigider, carnea poate fi pusă la loc. Trebuie menționat faptul că recongelarea poate compromite textura și aroma alimentelor. În schimb, decongelarea alimentelor la temperatura camerei nu este deloc recomandată. Permite multiplicarea rapidă a bacteriilor și poate conduce la toxiinfecții alimentare.

4. Toate alimentele congelate au conținut ridicat de sodiu

La cererea consumatorilor, mai mulți producători alimentari încearcă să scadă cantitatea de sodiu din produse. Recomandat este să citiți cu atenție eticheta alimentelor înainte de a le cumpăra. Când alegeți legume congelate, urmăriți să nu conțină adaos de sare sau sosuri sărate.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: