Redactia.ro

Desertul perfect de Crăciun: Rețeta celei mai bune prăjituri pentru sărbătorile de iarnă

Desertul perfect pentru masa de Crăciun

Când se apropie luna decembrie, pregătirile pentru sărbători sunt în toi, iar de pe masa de Crăciun nu trebuie să lipsească desertul perfect. Gospodinele se întrec să pregătească cele mai bune preparate, adaptate după gusturile familiei și ale invitaților.

De la decorațiuni până la mâncare și ținute festive, totul trebuie să fie pus la punct. Când vine vorba de prăjituri, părerile sunt împărțite. Îți prezentăm o rețetă specială pentru un desert de neuitat!

Desertul perfect pentru Crăciun, adorat de toată familia

Sărbătorile de iarnă sunt un moment de bucurie și reuniuni, dar și o perioadă agitată cu multe pregătiri. Femeile își doresc ca masa de sărbători să fie impecabilă, fie că vorbim de Crăciun sau de Revelion. Totul trebuie să fie gustos și să-i impresioneze pe musafiri.

Unele gospodine folosesc ingrediente secrete care dau un gust aparte preparatelor. De la sarmale și fripturi până la deserturi, rețetele variază.

Unele doamne preferă preparatele tradiționale, cum ar fi cozonacul cu nucă, în timp ce altele aleg deserturi sofisticate pentru a adăuga un plus de eleganță mesei.

În ultimii ani, deserturile elaborate au devenit preferate de multe gospodine, iar prăjitura Raffaello este una dintre cele mai iubite. Plină de ciocolată albă și cocos, această prăjitură este ideală atât pentru copii, cât și pentru adulți. Cu un aspect festiv și un gust divin, este alegerea perfectă pentru sărbători, notează bzi.ro

Prăjitura Raffaello – cum o prepari pas cu pas

Ingrediente:
Pentru blatul 1:

  • 3 ouă
  • 3 linguri zahăr pudră
  • 1 lingură ulei
  • 3 linguri făină
  • Esență de vanilie

Pentru blatul 2:

  • 3 albușuri
  • 3 linguri zahăr
  • 100 g fulgi de cocos
  • 1 lingură făină
  • Esență de vanilie

Pentru cremă:

  • 400 g ciocolată albă
  • 400 ml smântână pentru frișcă
  • 1 întăritor de frișcă (opțional)

Mod de preparare

Crema:
Rupe ciocolata bucăți și amestec-o cu smântâna pentru frișcă într-un vas pus pe foc mic. Amestecă mereu până se topește, dar fără să dea în clocot. Lasă să se răcească puțin, apoi pune crema la congelator o oră. După ce s-a întărit, mixeaz-o până devine pufoasă.

Blatul 1:
Bate albușurile spumă cu un praf de sare, adaugă zahărul și continuă până obții o spumă densă. Gălbenușurile frecate cu ulei și esență de vanilie se adaugă peste albușuri. La final, încorporează făina cu o spatulă. Pune compoziția într-o tavă cu hârtie de copt și coace la foc mediu timp de 20 de minute.

Blatul 2:
Bate albușurile spumă cu sare, apoi adaugă zahărul și mixează până devine lucioasă. Amestecă ușor cu fulgi de cocos, făină și esență de vanilie. Coace în tavă tapetată cu hârtie de copt la foc mediu, timp de 30 de minute, până devine ușor rumenit.

Asamblare

  • Pune 2/3 din crema de ciocolată peste blatul 1.
  • Așază blatul 2 deasupra și acoperă-l cu restul de cremă.
  • Presară fulgi de cocos din belșug.
  • Lasă prăjitura la frigider pentru o oră.

Taie desertul în forme atractive și servește-l cu drag!

Prăjitura Raffaello este una dintre cele mai apreciate delicii pentru masa de Crăciun. Cu un gust delicat și un aspect festiv, va fi „vedeta” serii, bucurându-i pe toți cei prezenți. Încearc-o și vei aduce un strop de magie sărbătorilor tale!

adsmedia.ro - Ad Network
O lovitură zdrobitoare contra ciupercii!
Sunteți sigur de sănătate dvs.? Verificați-vă simptomele!
In loc sa il inlocuiesc, m-am schimbat cu el!
Imi pare foarte rau ca am aflat atat de tarziu despre crema asta. Adio Varicele!
Ca să tratați diabetul, trebuie să...
Minus 15 kg pe lună + stop efect
Etichete: