Redactia.ro
Home » Stil de viață » Desertul preferat al adulților: prăjitura cu nucă și cafea

Desertul preferat al adulților: prăjitura cu nucă și cafea

Nu doar copiii adoră prăjiturile, ci și adulții. Se spune că desertul preferat al ”oamenilor mari” este prăjitura cu nucă și cafea. Cum se prepară? Iată rețeta în rândurile următoare, cu care îți garantăm cu vei da greș, dacă dorești să surprinzi pe cineva drag.

Desertul preferat al adulților: prăjitura cu nucă și cafea

V-ați gândit vreodată dacă adulții au vreun desert favorit? Ei bine, aflați că există: prăjitura cu nucă și cafea. Pentru a o prepara, aveți nevoie de o listă de ingrediente la îndemână:

Pentru blat:

-200 gr unt,
 –150 gr zahar pudră,
 –1 zahar vanilat,
 –2 galbenuș de ou,
 –1 cafea instant sau cafea macinată
Pentru cremă:
-200 gr unt
 –150 gr zahar pudra
 –1 zahar vanilat
2 galbenus de ou
 –1 cafea instant sau cafea macinata
Această prăjitură, potrivit spuselor bucătarilor, ar avea în jur 400 de calorii. Iată cum se prepară: Pentru blat, se mixează albușurile cu un praf de sare până se obține o compoziție ca spuma. Apoi, se adaugă peste nucă cu făină. Ulterior, compoziția se așază pe un platou și se pune la cuptor pentru 10 sau 15 minute. După ce scoatem blatul, îl răcim pentru zece sau 15 minute.
Pentru cremă, se amestecă gălbenușurile cu zahărul și pudra până ce obținem o textură cremoasă. Pestea această compoziție se adaugă lapte, puțin câte puțin până ce se obține o compoziție cremoasă, la foc mic. Peste crema obținută se adaugă compoziția de ness sau cafea.

Prăjitura se ține la frigider 24 de ore

Amestecăm iar totul și punem ceea ce am obținut pe blatul obținut. După ce am urmat acești pași, mai așezăm fulgi de ciocolată deasupra și punem totul la frigider pentr 24 de ore și…gata! A doua zi este nu mai bună de servit cu cei dragi!
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: