Redactia.ro
Home » Știri » Destinul TRAGIC al unui copil din judeţul Galaţi: bătut, exploatat, ţinut ca un sclav – până şi-a luat propria viaţă!

Destinul TRAGIC al unui copil din judeţul Galaţi: bătut, exploatat, ţinut ca un sclav – până şi-a luat propria viaţă!

România nu este doar un tărâm al ţinuturilor frumoase, al peisajelor de basm şi la castelurilor legendare. Este şi o ţară în care se practică sclavia modernă. S-a întâmplat, de exemplu, în judeţul Galaţi, acolo unde un adolescent a fost bătut şi exploatat la muncă până n-a mai îndurat şi şi-a luat zilele.

Mihai Alexandru Stoian, un adolescent de 19 ani care nu a avut scăpare din sclavie decât prin moarte, este tânărul pentru care n-a avut cine să lupte. Nici măcar propria lui familie.

Mătuşa l-a luat ca „sclav” la stână

Mătuşa lui avea nevoie de un sclav să-i păzească oile. Fratele mai mic al lui Mihai ar fi putut avea aceeaşi soartă. Radu s-a născut în anul în care Mihai a fost luat la stăpâni. Au aşteptat să crească, l-au vânat pe stradă şi au procedat exact ca în cazul fratelui său, doar că pe Radu îl lăsau să se întoarcă seara acasă, după muncă.

Când veneam de la şcoală cu colegii, cu prietenii, mă trimiteau la oi că altfel mă bate. Eram chinuiţi, bătuţi. Am petrecut cu el (n.r. cu fratele lui, Mihai) câţiva ani buni, mergeam cu el cu oile, dormeam cu el”, a povestit Radu pentru Antena 3.

Mihai era la dispoziţia exclusivă a familiei Nedelcu. A fost ţinut departe de civilizaţie, în cuşca din spatele casei sau pe câmp cu oile. Nimeni nu s-a implicat cu adevărat să-l salveze.

„Era trist, l-am văzut trist. Mi-a cerut un telefon. I-a cerut soţului meu dacă îi lasă telefonul meu şi atunci i-am dat telefon pentru că am zis că aşa vom mai vorbi cu el, dar din păcate i-au luat telefonul că au zis că nu este el în stare să vorbească la telefon”, a povestit sora lui pentru sursa amintită.

Şi pentru că viaţa unui copil nu a avut nicio importanţă pentru nimeni, disperat şi fără de ajutor, Mihai a renunţat la viaţă. A fost găsit mort, lângă oile lui. Era noiembrie 2015, iar băiatul abia împlinise 19 ani.

Rodica şi Nicolae Nedelcu sunt cercetaţi

Rodica şi Nicolae Nedelcu, mătuşa şi unchiul care l-au exploatat şi batjocorit sunt judecaţi la Tribunalul Galaţi pentru sclavie şi determinarea sau înlesnirea sinuciderii.

Ce prevede Codul Penal: Părintele său persoana căreia i-a fost încredinţat, potrivit legii, un minor şi care, în mod nejustificat, îl retrage sau îl împiedică prin orice mijloace să urmeze cursurile învăţământului general obligatoriu se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă.

România are și o lege care îi pedepsește cu închisoare de la 3 luni la un an pe părinții care îi împiedica pe copii să meargă la școală dar până acum niciun dosar nu s-a finalizat cu o astfel de sancțiune.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: