Redactia.ro
Home » Știri » Dezvăluiri alarmante: În România va exista un cutremur devastator în curând. Ce spune directorul Institutului Național pentru Fizica Pământului

Dezvăluiri alarmante: În România va exista un cutremur devastator în curând. Ce spune directorul Institutului Național pentru Fizica Pământului

Cutremur Vrancea

Sunt din ce în ce mai cutremure în țara noastră, iar acest lucru poate duce la un scenariu negativ pentru mii de români. Chiar și directorul Institutului Național pentru Fizica Pământului, Constantin Ionescu, este de părere că ne așteaptă un cutremur de magnitudini mari, în viitor.

Dezvăluiri alarmante din partea directorului Institutului Național pentru Fizica Pământului

Astfel, Constantin Ionescu spune că zona Vrancea va fi, cu siguranța, scena unui mare cutremur, în viitorul apropiat. Potrivit statisticilor din ultimii ani, în Vrancea au loc cutremure puternice o dată la doi ani. Acestea pot avea o magnitudine de 5 până la 6 pe scara Richter.

Totuși, toate acestea rămân doar cifre, pentru că singurul lucru care se știe cu certitudine că va avea loc un mare cutremur. Alte date despre acesta, cum ar fi data, ora, sau magnitudinea exactă, nu se cunosc.

Este posibil să se mai producă în viitor un cutremur de 5 în această zonă de magnitudine. Statistica, uneori, nu dă date aşa, dar aceste cutremure de 5 au apărut cam la doi ani, doi ani şi ceva, trei.

Va avea loc un cutremur devastator în România

Totuși, există și o parte de noroc în această ecuație. Este vorba despre faptul că știm deja localizarea acestui cutremur. El va avea loc, cel mai probabil, în zona seismică Vrancea, unde activitatea este extrem de ridicată. Un lucru important de știu este acela că este implementat un sistem de alertă, care anunță cu 25 de secunde înainte de producerea efectivă a cutremurului.

Dar nu poţi să ştii ziua, ora şi mărimea cutremurului. Asta este o necunoscută. Ştii că se va produce în zona Vrancea, ceea ce este un noroc pentru noi că ştim unde va avea loc şi avem un sistem de alertare seismică cu 25 de secunde înainte, cu ajutorul căruia ne putem aduce contribuţia pentru reducerea efectelor cutremurelor”, a spus directorul INFP, Costantin Ionescu.

În țara noastră au loc frecvent cutremure, ultimul fiind depistat duminică, în Buzău.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: