Redactia.ro
Home » Sport » Dinamo a fost preluată de spanioli! Cine este Pablo Cortacero

Dinamo a fost preluată de spanioli! Cine este Pablo Cortacero

Dinamo, Pablo Cortacero, vanzare dinamo

De astăzi, Dinamo are un nou acționar majoritar, spaniolul, Pablo Cortacero. După ore întregi de discuții, Ionuț Negoiță a decis să cedeze clubul.

Pentru prima dată în istorie, clubul din Ștefan cel Mare intră sub patronajul unei societăți internaționale. Spaniolii mai au însă un hop de trecut. Mâine se vor întâlni cu reprezentanții suporterilor DDB, care dețin 27% din acțiunile clubului. Aceștia au un memorandum semnat cu Ionuț Negoiță care le dă voie să-și exercite dreptul de VETO în privința tranzacției.

8 milioane de euro scot spaniolii deocamdată

Spaniolii sunt obligați să achite datoriile în valoare de 3 milioane de euro. Apoi vor asigura un buget de 5 milioane de euro. Pablo Cortacero, noul patron are deja în vedere 8 jucători pe care vrea să-i transfere rapid.

“Este o zi importantă pentru club, pentru suporteri, pentru familia Dinamo. Acest club merită mult mai mult decât a reușit în ultimii ani. Merită o echipă pentru performanță și sper să reușim promovăm Dinamo București în Europa prin rezultate importante în fotbalul românesc și în cupele europene. Sunt încrezător că împreună cu suporterii dinamoviști vom reuși să fim cei mai buni!”, este mesajul lui Pablo Cortacero, transmis pe pagina oficială a clubului.

Cine e Pablo Cortacero

Omul de afaceri conduce grupul Nazasur SL din Granada, care se ocupă în principal cu imobiliare. În trecut a încercat să le preia două cluburi din Spania. Almeria și Getafe. Jurnaliștii spanioli au scris că Pablo Cortacero este mereu sfătuit de Pere Guardiola, fratele antrenorului de la Manchester City, dar și de Rufo Collado, fostul președinte de la Granada.

Gigi Mulțescu ca și plecat de la Dinamo

Cel mai probabil, Gigi Mulțescu va părăsi clubul din Ștefan cel Mare. Tehnicianul mai are contract până pe 15 august. Cortacero l-ar dori pe Cosmin Contra pe banca tehnică. Dacă acesta va refuza se va orienta cel mai probabil spre un antrenor din Spania.

„Veni, vidi, vici, roiu! O iau așa, ca pe o glumă. Ce să fac? O să mă ocup de echipă până când… nu mă mai ocup! Eu am contract până pe 15 august, cu drept de prelungire. Am negociat prelungirea, dar era seară și nu am semnat. Eu sunt la dispoziția clubului până când e nevoie. Noul patronat, sigur, poate să își aleagă echipa tehnică. Cine dă bani conduce”, a declarat Mulțescu la Digi Sport.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: