Redactia.ro
Home » Știri » Doi bătrânei, umiliţi la poarta spitalului din Turda: „Unde să mă duc 2 ore? Voi aștepta pe aici până va ieși”

Doi bătrânei, umiliţi la poarta spitalului din Turda: „Unde să mă duc 2 ore? Voi aștepta pe aici până va ieși”

spital Turda

Imagini regretabile au fost sesizate la poarta spitalului din Turda. Doi bătrânei, soţi şi soţie, au mers la unitatea spitalicească pentru că bărbatul avea nevoie de îngrijiri. În condiţii de frig afară şi fără o sală adecvată de aşteptare, femeia a dorit să intre alături de bătrânel, ca să se adăpostească în acest răstimp.

Problema a fost că bunicuţa s-a lovit de refuzul personalului medical, care i-au cerut să-şi aştepte soţul la poarta spitalului.

Un trecător a deplâns şi a descris ridicolul situaţiei

Un trecător care a observat totul a povestit momentul şi a deplâns dezumanizarea societăţii.

Astăzi am fost la spital la Turda după mama soției mele …o vreme urâtă de ploaie..am întâlnit această pereche de bătrîni.. Bătrânica la însoțit pe bătrânelul acesta la spital …Bunicul acesta avea probleme de sănătate….ei așteptau la poarta spitalului să îi ajute cineva…după multă așteptare l-au luat pe bătrânel si l-au dus in spital…

Bunicuţa a vrut să intre cu bunicutul acesta in spital să-l ajute…dar nu au lăsat-o înăuntru…i s-a spus să aștepte undeva până când îl va lăsa pe bătrînelul ei.

Ea a răspuns: „Unde să mă duc 2 ore…voi aștepta pe aici până va ieși”. Cineva ..cred o asistenta i-a zis: Poate te îmbolnăvești stând aici, du-te undeva! Ea a răspuns: Nu am unde să mă duc! Ce să fac? Voi aștepta până te întorci, i-a zis ea bătrânelului.

Oamenii bătrâni singuri fără ajutor pe deasupra si bolnavi…lăsati în voia sorți…mă gândesc la durerea lor.. unde s-a ajuns… O frază pe care am auzit-o de la bunicuța aceasta: Ai grija de tine! Eu sunt aici nu te teme..te aştept până te întorci”, a menționat Cornel Lakatos, cel care a văzut incidentul.

Cum au reacţionat reprezentanţii spitalului?

Confruntaţi cu acest episod, reprezentanţii spitalului au explicat că intervenţia medicală asupra bătrânelului n-a necesitat foarte mult, astfel că soţia n-a fost nevoită să aşteptea prea mult în frig.

Cunosc incidentul, dar a fost doar o procedură medicală care a durat doar 15 minute. I s-a montat o sondă”, a explicat Ovidiu Stănilă, directorul Spitatului Municipal Turda pentru presa locală.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: