Redactia.ro
Home » Știri » Doliu în lumea cinematografiei! Florin Anton s-a stins din viață

Doliu în lumea cinematografiei! Florin Anton s-a stins din viață

Doliu în lumea cinematografiei!

Doliu în lumea cinematografiei! Lumea teatrului românesc rămâne tot mai saracă, după ce mai mulți renumiți actori s-au stins din viață mult prea devreme. Printre aceștia se numără și actorul Florin Anton, care s-a stins la vârsta de 64 de ani. Acesta a fost înmormântat miercuri, 30 noiembrie la Cimitirul Bellu, Aleea Artiștilor.

Doliu în lumea cinematografiei! Florin Anton s-a stins din viață

Doliu în lumea cinematografiei! Numeroși actori din România se sting din viață mult prea devreme, iar lumea teatrului românesc devine mai săracă. Doliu în lumea cinematografiei! Îndrăgitul actori Florin Anton a murit la vârsta de 64 de ani, iar miercuri, 30 decembrie actorul a fost înmormântat la Cimitirul Bellu, din Capitală. Florin Anton a fost unul dintre cei mai îndrăgiți și talentați actori din țară, interpretând de-a lungul carierei sale numeroase roluri. Vestea că acesta a plecat dintre noi a căzut ca un trăsnet peste familia acestuia și apropiaților lui.

Numeroși actori și-au exprimat regretul și condoleanțele, iar printre ei se numără și Marian Râlea. Acesta i-a transmis un mesaj emoționant pe contul său de Facebook. ”Actorii când coboară de pe scenă nu mai știu cum să își țină mâinile, pe unde să pășească, să nu încurce lumea. Devin vulnerabili și nu știu să lupte cu virușii omenești care îi pot răpune! Drum bun, dragul meu coleg și prieten, Florin Anton! Rămâi mereu în sufletul meu”, a scris Marian Râlea pe Facebook.

Doina Chiriac, fostă elevă a lui Florin Anton i-a scris și ea câteva rânduri emoționante, după ce a aflat că acesta a plecat dintre noi. „Anton reușea să facă să nu îl mai simt acolo, aproape, în spatele meu. Se depersonaliza, se dezintegra, dispărea. Paralizam temporar. Ne ridicam fără consistență deasupra materiei. gravitația era numai un concept de care avem voie să râdem.(..)Lacrimile se sparg în mii de steluțe pe sceptrul care nu e altceva decât recuzită de scenă. Dar în mâinile credinciosului, are putere să vindece lumi. Asta nu-i o iluzie. Dumnezeu să ierte și să primească în brațe”, a scris Doina Chiriac.

Florin Anton s-a stins din viață

Florin Anton a fost unul dintre cei mai cunoscuți și îndrăgiți actori de pe scena teatrului românesc. Acesta a făcut parte din echipa Teatrului de Comedie încă din 1982, când l-a interpretat pe Hieron al II-lea în Arma secretă a lui Arhimede de Dumitru Solomon. Florin Anton a absolvit secția de actorie, la clasa Sandei Manu, Beate Fredanov și Ion Caramitru. De-a lungul anilor a realizat roluri memorabile pe scena Teatrului de Comedie, iar printre acestea se numără Demetrius din Visul unei nopți de vară, regia Alexandru Darie, Kreplin din Fuga, regia Cătălin Buzoianu, Alcandre din Iluzica Comică, regia Alexandru Darie, Pădureanca, regia Nicolae Mărgineanu, Miracolul, regia Tudor Mărăscu, Profetul, aurul și ardelenii, regia Dan Pițea.

Moartea lui Florin Anton i-a șocat pe cei doi copii ai săi, Ioana Anastasia și Vladimir, care au devenit și ei actori. Actorul a fost condus miercuri pe ultimul drum, iar slujba de înmormântare a avut loc la ora 14.00, la Cimitirul Bellu, Aleea Artiștilor.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: