Redactia.ro
Home » Știri » Doliu în lumea modei! A murit Pierre Cardin

Doliu în lumea modei! A murit Pierre Cardin

Lumea modei este de astăzi, 29 decembrie, în doliu. Pierre Cardin s-a stins din viață într-un spital din Neuilly, în vestul Parisului. Creatorul de modă avea 98 de ani.

Doliu în lumea modei! A murit Pierre Cardin

Sărbătorile de iarnă sunt unele triste în lumea modei. Chiar la final de an, creatorul de modă, Pierre Cardin a murit la vârsta de 98 de ani. Academia Franceză de Arte a confirmat decesul acestuia, exprimându-și regretul, informează Spynews.

Vestea că Pierre Cardin a murit, a fost anunțată de familia acestuia. Pierre Cardin s-a născut în Italia în anul 1922. Atunci când era copil a emigrat în Franța și aici a devenit cunoscut în lumea modei pentru designul space age. El este cel care a lansat ideea de haine unisex și prefera mai mult formele geometrice. Notorietatea sa a luat amploare după ce a făcut 30 de costume pentru un bal mascat de la Palazzo Labia în Veneția, la 3 septembrie 1951. El a lucrat și la case de modă celebre precum Christian Dior. În cartea sa, ”Pierre Cardin” el spunea despre modă: ”Haina pe care o prefer este cea pe care o inventez pentru o viaţă care nu există încă, lumea de mâine”.

Pierre Cardin a fost o adevărată emblemă pentru Franța. El s-a ocupat de costumația celor din trupa The Beatels, dar și de îmbrăcămintea actorilor din prima serie din Războiul Stelelor.

Povestea de dragoste a lui Pierre Cardin

Deși orientarea sa era alta, Pierre Cardin s-a iubit mulți ani cu actrița Jeanne Moreau. La un moment dat, însă, iubirea lor s-a transformat în prietenie. Pierre Cardin îi făcea tot felul de rochii și costume, iar pentru unul din lână fină a muncit chiar și o lună.

„Nu-mi plăceau femeile și o iubeam pe Jeanne. Îmi amintesc că Jeanne a ajuns la casa mea de modă pentru că avea nevoie de haine pentru un film. Îmi amintesc dragostea la prima vedere și o aventură pasională care a durat patru ani, apoi o despărțire care ne-a îndepărtat ceva timp, înainte de a începe și trăi, astăzi, o prietenie neclintită”, spunea Pierre Cardin despre Jeanne Moreau care a murit în anul 2017.

Cei doi s-au întâlnit în timp ce Jeanne avea nevoie de o rochie pentru un spectacol de teatru. Coco Chanel a trimis-o către Pierre Cardin.

Am mers la adresa indicată. Couturierul nu era acolo. Asistenții lui mi-au arătat colecția sa, pe care am găsit-o redutabilă. De fapt, am început iubindu-l pe Pierre, de la început, fără să-l cunosc nici măcar, prin munca sa. A venit la finalul prezentării. Și așa, ce atracție! L-am găsit imediat magnific. Ceea ce mă atrăgea erau mâinile lui. Mâinile meșterului. Mâinile lucrătorului, mâinile unui creator!”, mărturisea actrița.

Și nu doar Jeanne s-a îndrăgostit de Pierre, ci și acesta de ea. Atracția a fost una reciprocă, dragoste la prima vedere, mai exact.

”Eu pe Jeanne deja o iubeam fără să o cunosc: eram, așadar, într-un caz similar cu al ei. Când am ajuns, mi s-a anunțat că doamna Jeanne Moreau se uită la colecție. Am admirat-o imens. Era frumoasă, era așa de naturală încât visam la frumusețe, la ceea ce mi-am imaginat. Sensibilă. Inteligentă. O transcendență. Acesta a fost momentul întâlnirii pentru mine. Eram homosexual, nu aveam relații fizice cu femeile. Jeanne m-a supărat. Corespundea naturii mele profunde. La infinita mea discreție. I-am cerut, probabil în secret, doar să iubesc o femeie, să o iubesc pe femeie, să o iubeasc pe Jeanne. Dacă nu am fi avut relații fizice, această poveste nu ar fi existat. Această atracție fizică, am simțit-o imediat ce am știut-o”, a mărturisit emoționat Pierre Cardin.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: