Redactia.ro
Home » Știri » Doliu în lumea politică. Primarul din județul Alba a murit după ce a fost testat pozitiv cu COVID19

Doliu în lumea politică. Primarul din județul Alba a murit după ce a fost testat pozitiv cu COVID19

Doliu în lumea politică.

Doliu în lumea politică. Politicienii din Alba sunt în doliu după ce primarul comunei Meteș, Dan Cosmin Opruța a murit după ce a fost infectat cu noul coronavirus. Edilul din Alba avea 38 de ani și avea un băiețel. Numeroși politicieni dar și apropiați ai familiei au publicat mesaje emoționante pe rețelele de socializare.

Doliu în lumea politică. Primarul din județul Alba a murit după ce a fost testat pozitiv cu COVID19

Doliu în lumea politică. Coronavirusul continuă să facă victime în întreaga lume. De aproape un an, virusul din China a ucis milioane de vieți și a îmbolnăvit tot atâtea, determinând țările să intre într-o criză de pandemie. Răpus de coronavirus a fost și primarul comunei Meteș, județul Alba, Dan Cosmin Opruța care s-a stins din viață în noaptea de miercuri spre joi, după ce s-a infectat cu noul coronavirus. Doliu în lumea politică.

Potrivit unor surse, Dan Cosmin Opruța a ajuns la spitalul Județean de Urgență din Alba Iulia în urmă cu câteva zile, aflându-se în stare gravă, cu saturație de oxigen mică. La scurt timp, edilul a fost transferat de urgență la Spitalul din Târgu Mureș, pe secția ATI, unde a fost intubat de urgență. Din păcate, miercuri seara, în jurul orei 01.00 organismul lui Dan Cosmin Opruța a cedat în fața coronavirusului. La aflarea veștii că primarul comunei Meteș s-a stins din viață la numai 38 de ani, reprezentanții din cadrul Prefecturii Alba au postat mesaje de condoleanțe pe Facebook. “Cu adâncă tristeţe, colectivul Instituţiei Prefectului-Judeţul Alba deplânge trecerea în nefiinţă a domnului primar al comunei Meteş, Opruţa Dan Cosmin. A fost un om de o înaltă ţinută morală şi profesională, un prieten adevărat şi va rămâne mereu în sufletele noastre. Suntem alături de familia îndurerată. Sincere condoleanţe”.

Dan Cosmin Opruța este unul dintre cei mai tineri primari din județul Alba, aflându-se la cel de-al doilea mandat. Bărbatul a fost ales primar în 2016, din partea PNL și a fost reales, la alegerile locale din toamna anului 2020. “Drum lin spre cer, Dane! Dumnezeu să te odihnească în pace”, a transmis deputatul Florin Roman pe pagina de Facebook a PNL Alba.De asemenea, edilul era căsătorit și avea un băiețel. Cu toate că a fost infectat cu noul coronavirus, Dan Cosmin nu avea alte afecțiuni.

Situatie neașteptată în comuna Devesulu

În timpul alegerile locale, în comuna Deveselu localnicii l-au votat primar pe Ion Aliman, care a decedat din cauza COVID19. Acesta a fost ales primar la alegerile locale, câștigând 64% din voturi exprimate. Ion ALiman, candidat de la PSD la funcția de primar al comunei Deveselu din sudul României,  a murit la București din cauza coronavirusului pe 15 septembrie, dar acesta a rămas pe buletinele de vot tipărite înainte de decesul candidatului. Succesul lui Aliman, fost ofițer de marina, la alegerile locale  fost calificat drept o veste bună pentru PSD care a pierdut alegerile în fața alianței de centru-dreapta USR-PLUS în mai multe zone din țară.

Ion Aliman avea 57 de ani și a fost căpitan de vas de croazieră până în 2012, când a renunțat la marinărie și a ajuns în fruntea comunei Deveselu. În timpul mandatelor sale a fost operaționalozată Baza NATO de la Deveselu, iar pentru localnici, venirea militarilor americani a însemnat milioane de euro investite în dezvoltarea comunei.