Redactia.ro
Home » Monden » Dorința din tinerețe a actriței Draga Olteanu Matei. Actrița nu și-a împlinit-o niciodată

Dorința din tinerețe a actriței Draga Olteanu Matei. Actrița nu și-a împlinit-o niciodată

Dorința din tinerețe a actriței Draga Olteanu Matei

Draga Olteanu Matei a fost una dintre cele mai apreciate actrițe din România. Aceasta s-a stins din viață în noapte de marți spre miercuri, la vârsta de 87 de ani. 

Dorința din tinerețe a actriței Draga Olteanu Matei

În urmă cu câțiva ani, Draga Olteanu Matei a decis să se mute în orașul natal, Piatra Neamț. Actrița s-a retras din lumina reflectoarelor, însă își numește acum locul ”rai” și se simte foarte împlinită.

A avut o viață plină de avantaje. Și-a trăit-o așa cum a a vrut și s-a bucurat de fiecare strop din ea, însă actrița a avut o dorință mare, pe care nu și-a împlinit-o niciodată. Draga Olteanu Matei a mărturisit că, de fapt, ea şi-a dorit să se facă dansatoare, însă mama sa nu a fost de acord.

N-am simţit (n.r. să se facă actriţă). M-am pomenit făcând. Am vrut să mă fac dansatoare, mama nu m-a lăsat. Nu a fost de acord, pentru că voia să-mi termin liceul, să dau la facultate. Am intrat în teatru în 1956, înainte de asta am făcut mult teatru de amatori, ca elevă, a povestit marea actriţă.

S-a plimbat cu maşina lui Ceauşescu

Contribuţia adusă teatrului şi cinematografiei româneşti a fost recunoscută prin numeroasele premii, titluri, diplome, dar și multe avantaje. Draga Olteanu Matei a povestit într-un interviu pentru okmagazine.ro, că s-a plimbat cu mașina lui Nicolae Ceaușescu.

M-am plimbat cu însuşi maşina lui Ceauşescu, eram la Turnu Severin, cu spectacole de divertisment. Şi, la un moment dat, ne-au dus pe şantier, la Porţile de Fier 2, unde lucrau deţinuţi. Am recitat acolo, am stat cu ei, am băut un pahar de vin. Şi s-a pornit o furtună straşnică, ne-am adăpostit acolo, şi când am plecat ne-au dat maşina tovarăşului Ceauşescu, care trebuia să se ducă a doua zi să-l ia pe el de nu ştiu unde. Şi i-am zis şoferului <<Îţi dai seama cine sunt eu dacă merg cu maşina lui Ceauşescu?>>”a declarat Draga Olteanu Matei.

 Actrița Draga Olteanu Matei a murit

Actriţa Draga Olteanu Matei a murit în cursul nopţii de 17 spre 18 noiembrie 2020, la Spitalul „Sf Spiridon” din Iaşi. Anunțul a fost făcut de medicul Diana Cimpoeşu. ”Deşi echipa medicală din Spitalul „Sf Spiridon” a făcut toate eforturile să o trateze, pacienta a decedat în această noapte, la ora 2.11″, a declarat dr. Cimpoeşu.

Draga Olteanu Matei a fost transferată pe 13 noiembrie de la Spitalul din Piatra-Neamţ la UPU a Spitalului „Sf. Spiridon” din Iaşi, după ce a suferit o hemoragie digestivă superioară. Aflată în stare gravă, actriţa a comunicat cu echipa medicală, a dat date despre istoricul medical, despre tratamentul pe care îl urmează, apoi a fost supusă unor investigaţii medicale. După ce a fost stabilizată, Draga Olteanu Matei a fost sedată şi internată la Terapia Intensivă din cadrul Clinicii de Gastroenterologie şi Hematologie a unităţii medicale.
„Nu trebuie să plângem, cine ajunge la capăt, scapă, deşi ne dorim să mai fie ceva, e prea frumosă viaţa pe pământ, dacă ştii să ţi-o faci, ca să mai fie ceva de trăit după … Am scris în unul din caietele mele … m-am rugat lui Dumnezeu dacă e să ne reîncarnăm, pentru nimic în lume să n-o facă, sunt în stare să fac orice să nu mă mai nasc din cauză că iubesc viaţa foarte mult. Mă bucur de fiecare lucru, că suntem aici, că stăm de vorbă, că aţi trecut să mă vedeţi.”, spunea Draga Olteanu Matei într-un interviu la TVR.
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: