Redactia.ro
Home » Știri » Dosarul Colectiv. A fost amânată decizia schimbării încadrării acuzațiilor aduse lui Cristian Popescu Piedone și alți inculpați

Dosarul Colectiv. A fost amânată decizia schimbării încadrării acuzațiilor aduse lui Cristian Popescu Piedone și alți inculpați

O nou amanare in dosarul Colectiv

O nouă amânare în dosarul Colectiv! Curtea de Apel a amânat pentru data de 22 septembrie decizia referitoare la posibila schimbare a acuzațiilor aduse lui Cristian Popescu Piedone și alți inculpați în dosar.

Dosarul Colectiv. A fost amânată decizia schimbării încadrării acuzațiilor aduse lui Cristian Popescu Piedone și alți inculpați

Decizia de amânare survine după ce ambii judecători din complet nu s-au înțeles dacă să schimbe sau nu faptele acuzațiilor aduse lui Cristian Popescu Piedone și ceilalți inculpați. Astfel s-a hotărât ca un al treilea judecator să fie cel care va veni cu decizia finală,  pe 22 septembrie.

În urma schimbării încadrării faptelor, inculpații ar putea scăpa cu pedepse mai ușoare.  Față de cei trei patroni ai clubului Colectiv, nu s-a pus în discuție schimbarea încadrării juridice. În acesta caz, au fost programate pentru marți și miercuri. În acest dosar, în afară de Cristian Popescu Piedone și patronii clubului, mai sunt vizați și doi pompieri.

Pe data de 14 aprilie trebuia să se ia o decizie asupra schimbării a acuzațiilor

Încă de pe data de 14 aprilie, s-a pus problema schimbării încadrării juridice, care trebuia luată de către cei doi judecători ai completului, Adina Pretoria Dumitrache şi Andrei Viorel Iugan. Ulterior, procurorii DNA au făcut o cerere de recuzare a celor doi magistraţi, scrie G4media.

Un al complet a respins apoi cererea. Ulterior, supravieţuitori ai incendiului din Colectiv şi rude ale victimelor au reclamat, într-o scrisoare deschisă, decizia celor doi judecători din complet. Aceștia au fost nemulțumiți,  tocmai pentru că s-ar aplica pedepse: „mici şi nesemnificative, disproporţionate faţă de gravitatea faptelor comise şi a consecinţelor lor, lucru care ar arunca o umbră adâncă asupra întregului proces de justiţie din România”.

Tot aceștia au motivat în scrisoare că: ”În schimb, după 5 ani şi jumătate de chinuri felurite, atât fizice, cât şi sufleteşti, aflăm din documentele emise după termenele apelului, că se ia în mod serios în considerare schimbarea încadrării juridice a infracţiunilor inculpaţilor, lucru care, dacă s-ar înfăptui, ar putea duce la absolvirea acestora de o parte din vină şi la îndulcirea până la derizoriu a pedepselor acordate”.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: