Redactia.ro
Home » Știri » Dosarul Colectiv. Piedone este așteptat la Curtea de Apel București

Dosarul Colectiv. Piedone este așteptat la Curtea de Apel București

Dosarul Colectiv

Cristian Popescu Piedone, noul primar al Sectorului 4 al Capitalei este așteptat miercuri la Curtea de Apel București. Edilul participă la dezbaterile în dosarul Colectiv în care a fost condamnat la opt ani și 6 luni de închisoare cu executare.

Dosarul Colectiv. Piedone este așteptat la Curtea de Apel București

Noul primar al sectorului 5 al Capitalei, Cristian Popescu Piedone este așteptat miercuri la Curtea de Apel București în dosarul Colectiv. Acesta a fost condamnat în primă instanță la opt ani și șase luni de închisoare cu executare.

Conform Agerpres, pe 18 septembrie, la primul termen, Popescu Piedone nu s-a prezentat la proces, aflându-se la acea vreme în izolare. Pe 16 decembrie 2019, Cristian Popescu Piedone a fost condamnat la închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu cu eliberarea autorizațiilor de funcționare pentru clubul Colectiv.

De asemenea, patronii clubului, Alin George Anastasescu, Paul Gancea și Costin Mincu au primit în primă instanță, 11 ani și 8 luni de închisoare cu executare, fiind acuzați de ucidere din culpă în formă agravată, vătămare corporală din culpă în formă agravantă și neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă.

Patroana firmei de artificii Golden Ideas Fireworks Artists, Daniela Niță a fost condamnată la 12 ani și 8 luni de închisoare, iar pirotehniștii Viorel Zaharia și Marian Moise au primit 9 ani și 8 luni de închisoare, și respectiv, 10 ani.

Reamintim că, pe data de 30 octombrie 2015, clubul Colectiv situat într-0 fostă hală a fabricii Pionierul din sectorul 4 al Bucureștiului a luat foc în timpul concertului trupei Goodbye to Gravity. Incendiul s-a produs din cauza artificiilor folosite în interiorul clubului. 65 de persoane au murit în urma incendiului și alte sute au fost internate în spital în stare gravă. La acea vreme, Cristian Popescu Piedone era primarul sectorului 4.

Cristian Popescu Piedone a câștigat alegerile locale în sectorul 5

Duminică, Piedone a câștigat alegerile locale ale sectorului 5 al Capitalei, în timp ce Cristian Băcanu, candidat PNL a ieșit pe locul 2.

Conform rezultatelor provizorii centralizare de Biroul Electoral Central, Piedone a câștigat alegerile locale ale Primăriei Sectorului 5 cu 94% din voturi. Anunțul a fost făcut chiar de Cristian Băcanu pe pagina sa de Facebook. Ulterior, edilul sectorului 4 a postat un mesaj pe rețelele de socializare în care le mulțumește oamenilor că l-au votat.

„Copiii din Sectorul 5 merită să crească frumos și în siguranță! Seniorii din Sectorul 5 merită să trăiască decent după o viață de muncă! Voi toți meritați să fiți tratați cu respect! V-am cerut să aveți încredere în mine și nu m-ați dezamăgit! Va promit că nici eu nu vă voi dezamăgi! Mă apuc de treabă! Meritați să trăiți într-un sector în care părerea voastră contează, în care sunteți ascultați! Lucrurile se vor schimba, dragi prieteni! Voi fi 24/24 printre voi, împreună vom găsi rezolvare la problemele care vă macină de atâta amar de vreme, a scris Piedone.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: