Redactia.ro
Home » Știri » Două țări europene, luate în colimator de Rusia

Două țări europene, luate în colimator de Rusia

Vladimir Putin pare pornit să extindă războiul. Un oficial de la Moscova a dat de înțeles că liderul rus a pus ochii pe două noi țări. Totul pleacă de la situația enclavei Kaliningrad, un teritoriu rusesc care a aparținut în trecut Germaniei.

Amenințările din partea Rusiei către țările europene continuă să vină. De data aceasta, au fost atacate două țări care s-au impus încă de la începutul acestui măcel, care pare fără sfârșit.

Două țări europene, luate în colimator de Rusia

Senatorul Vladimir Dzhabarov, prim-vicepreședintele Comisiei pentru Afaceri Externe a Consiliului Federației Ruse, este cel care a transmis mesajul agresiv la adresa celor două țări europene, subliniind că Rusia nu va ceda, niciodată, regiunea Kaliningrad.

Lituania și Polonia au fost luate în colimator de către Rusia, subiectul de dispută fiind, de această dată, enclava Kaliningrad. Totul vine după ce Lituania a interzis tranzitul mărfurilor aflate pe lista sancțiunilor Uniunii Europene către Kaliningrad.
Posibila preluare a Kaliningradului va duce la o confruntare militară cu Rusia

Vladimir Dzhabarov a avertizat că Rusia va recurge la măsuri tot mai dure pentru a-și proteja teritoriul, iar Kaliningradul poate reprezenta punctul de start al unui conflict militar cu NATO.

„Rusia a demonstrat, nu doar în cuvinte, că nu își va ceda niciodată teritoriul.

Unii, dacă pot să spun, „politicieni” care s-au gândit la posibila preluare a Kaliningradului ar trebui să realizeze că acest lucru poate duce la o confruntare militară cu Rusia.

Să nu credeți că NATO nu știe acest lucru”, a scris politicianul rus pe canalul său de Telegram, potrivit agenției ruse de presă TASS.

Lituania și Polonia „vor fi primele care se vor găsi în mașina de tocat carne”

 

Cele două țări europene „vor fi primele care se vor găsi în mașina de tocat carne”

Senatorul rus a continuat și a avertizat Lituania și Polonia să se gândească de două ori la un astfel de scenariu, în care Rusia ar pierde Kaliningradul. Avertismentul său nu lasă loc de interpretări: cele două țări europene „vor fi primele care se vor găsi în mașina de tocat carne”.

„Sunt sigur că remarca fostului ministru de Interne leton Maris Gulbis pe această temă este o încercare de a testa hotărârea țării noastre. Vreau să reiterez, iar acești oameni nu ar trebui să greșească în privința asta, că Rusia nu se va retrage. Ar fi util ca Uniunea Europeană să-și amintească angajamentele și interesele cetățenilor săi”, a mai transmis Vladimir Dzhabarov.
Mesajul care a pus paie pe foc

Maris Gublis, fost ministru de Interne al Letoniei, a scris luni pe canalul său Telegram că UE și NATO sunt pregătite să „recupereze” Kaliningrad.

Regiunea Kalinigrad este un teritoriu care aparține Federației Ruse, reprezentând o exclavă a acesteia, situată între Polonia, Lituania și Marea Baltică, fiind străbătută de râul Neman. Centrul administrativ al acestei regiuni este orașul Kaliningrad (fostul Königsberg).

Regiunea a fost constituită în 1946 pe teritoriile germane anexate la data 2 august 1945 de URSS. Actuala regiune Kaliningrad a fost partea de bază a fostei Prusii Orientale.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: