Redactia.ro
Home » Știri » Drama prin care trece o femeie infectată cu Covid! A născut acum o lună și încă nu și-a văzut copilul

Drama prin care trece o femeie infectată cu Covid! A născut acum o lună și încă nu și-a văzut copilul

Drama prin care trece o femeie infectată cu Covid! A născut acum o lună și încă nu și-a văzut copilul

O femeie ce a fost însărcinată când avea Covid-19 a născut acum aproxiativ o lună, însă nu a reușit să-și vadă copilul până acum. Povestea impresionantă a femeii!

Drama prin care trece o femeie infectată cu Covid

Povestea unei paciente de la Spitalul Colentina a emoționat atât medicii cât și cei care au aflat despre ea. Anca, o femeie în vârstă de 44 de ani a adus pe lume primul său copil, a adus pe lume primul său copil, la sfârșitul anului trecut, o naștere complicată, venită înainte de vreme. Pentru că se simțea tot mai rău, și-a făcut un test COVID. A aflat că e pozitivă, iar de atunci a început calvarul.

”Eram însărcinată în luna a opta, mi-a fost foarte rău, m-am internat la Maternitatea Bucur, de acolo nu-mi aduc aminte multe. Știu că am născut prin cezariană pe 29 decembrie, exact de ziua mea. Când m-am trezit nu știam ce se întâmplă cu mine, de fetiță nu știam nimic, nu puteam mânca, nu putem să mă dau jos din pat, nu puteam să fac nimic”, a declarat Ana. 

Imediat după ce a adus pe lume fetița, Anca a fost transferată la Spitalul Colentina în stare gravă. După 72 de ore, medicii au reușit să o detubeze. De la o zi la alta, starea ei s-a îmbunătățit. A luptat cu o forță uriașă pentru viață. Pentru viața ei și a copilului care are nevoie de mama lui.

”A trebuit intubată și ventilenta, copilul era în suferință fetală, a fost scos mai devreme, la 32 de săptpmâni. A venit intubată după cezariană, a doua zi. Era vorba de două vieți, și de lăuză și de nou născut, care nu se poate descurcă fără mamă, din fericire dânsa a luptat cu noi și am reușit să obținem rezultate bune”, a declarat Andreea Calen, medic ATI Colentina. 

Din fericire, fetiția este și ea bine. Testul COVID a ieșit negativ. Deși încă nu și-a putut ține copilul în brațe și l-a văzut doar în fotografii, Anca e fericită că trăiește, scrie Digi24

”Mă uit la poze, dar o să ne întâlnim cât de curând, o să ne întâlnim. Din data de 30 decembrie sunt aici. Și mai așteptăm un pic, că e micuță și nu putem să o luăm acasă. E bine, ia în greutate. Și eu sunt bine, mă refac”, a adăugat Anca. 

Numărul pacienților de la Terapie Intensivă a scăzut

Numărul pacienților infectați cu Covid de la terapie intensivă a scăzut sub o mie pentru doar o zi. Medicii spun că aceștia ajung aici pentru că mulți oameni ignoră simptomele și stau prea mult acasă. La terapie intensivă, suferința este mare, nu doar pentru pacienți, ci și pentru medici, asistente și infirmiere.

”Vă dați seama că și nouă ne este foarte greu, ca și când pierdem pe cineva drag nouă, ne e greu și nouă când pierdem pe cineva. Noi suntem ca o familie, suntem atașați mult de pacienți, trebuie să-i îngrijim așa cum trebuie”, a mărturisit o infirmieră. 

Cea mai dificilă situație la terapie intensivă este în Capitală. Sunt 324 de paturi, din care 230 sunt ocupate. La Spitalul Colentina, în cele două secții de terapie sunt 29 de paturi, în acest moment 22 sunt ocupate. Cel mai tânăr pacient a avut 19 ani, iar pacientul care a stat cel mai mult aici a stat peste 45 de zile.

Presiunea pe secțiile de terapie intensivă este în continuare mare, deși infectările au scăzut, cel puțin în raportări. Însă numărul bolnavilor COVID de la ATI nu scade sub 1000, rata de mortalitate rămâne 50% și aproape că nu e pat care să nu aibă un pacient în el.

”Sunt forme severe în continuare, chiar dacă numărul a scăzut. Pacienții asimptomatici nu se mai prezintă la medic sau nu se mai testează și atunci e un număr mai mare de cazuri severe”, a declarat un medic de la Spitalul Colentina. 

Medicii spun că tot mai mulți tineri ajung la spital cu forme grave de coronavirus. Românii care se infectează cred că boala trece oricum și nu mai apelează la ajutorul doctorilor.

”Spre deosebire de prima parte din primăvară, acum în toamnă pacienții sunt mai tineri, avem mai multe cazuri de pacienți fără comorbidități sau doar ușoare, obezitate, hipertensiune, care fac forme severe, în general bărbați în jur de 45, 50, 55 de ani.Se prezintă prea târziu la spital, sună prea târziu la ambulanță, se temporizează transferul lor în terapie intensivă din cauza lipsei de locuri. Au fost momente cu presiune mare pe secțiile de terapie intesiva, stăteau pacienții în stand by pentru un loc la un ventilator”, a declarat Andreea Calen, medic ATI Colentina. 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: