Redactia.ro
Home » Știri » Ecaterina Andronescu, acuzată că modifică ilegal admiterea la liceu

Ecaterina Andronescu, acuzată că modifică ilegal admiterea la liceu

Ecaterina Andronescu, acuzată că modifică ilegal admiterea la liceu

Federaţia „Spiru Haret” îl acuză pe ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, că a emis luni un ordin prin care schimbă calendarul admiterii în învăţământul liceal de stat, cu toate că unele etape ale admiterii sunt deja în desfăşurare, actul nefiind discutat cu partenerii sociali.

Sindicaliştii spun că, prin acest document, Ministerul Educaţiei amână cu circa o lună desfăşurarea probelor de aptitudini. Care se vor organiza cu doar câteva zile înainte de probele de la Evaluarea Naţională.

De asemenea, prin acelaşi act, se amână până la 30 mai şi afişarea locurilor disponibile în licee şi şcoli profesionale. Lucru care va afecta grav şi mişcarea de personal, potrivit sursei citate.

Citește și: Vacanțe elevi 2019. Când au liber copiii

FSE „Spiru Haret“ solicită anularea ordinului emis de Ecaterina Andronescu. Ei anunţă că, în condiţiile în care Ministerul Educaţiei nu va reveni asupra actului normativ, federaţia, în colaborare cu asociaţiile de părinţi şi elevi, va demara acţiuni de protest.

Federaţia „Spiru Haret” face public un ordin emis azi de ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu. Acesta se referă la calendarul admiterii în învăţământul liceal de stat. Sindicaliştii reclamă că, prin acest act despre care spun că nu a fost discutat în prealabil cu partenerii sociali. Se amână cu circa o lună desfășurarea probelor de aptitudini şi afișarea locurilor disponibile în licee și școli profesionale.

„Ministrul educației, Ecaterina Andronescu, a emis astăzi, 13 mai 2019, Ordinul 3995, prin care schimbă calendarul admiterii în învățământul liceal de . Unele etape ale admiterii sunt deja în desfășurare.

Actul normativ nu a fost discutat în prealabil cu niciun partener social. Prin acest document, Ministerul Educației Naționale amână cu circa o lună desfășurarea probelor de aptitudini. Acestea se vor organiza cu doar câteva zile înainte de probele de la Evaluarea națională.

De asemenea, prin același act, se amână până la 30 mai a.c. și afișarea locurilor disponibile în licee și școli profesionale, lucru care va afecta grav și mișcarea de personal.

, A declarat Marius Ovidiu Nistor, președintele Federației Sindicatelor din. Educație „Spiru Haret””, potrivit sursei citate.

În aceste condiţii, FSE „Spiru Haret” solicită anularea OMEN 3995/13.05.2019. În condițiile în care MEN nu va reveni asupra actului normativ, federația, în colaborare cu asociațiile de părinți și elevi, va demara acțiuni de protest, potrivit sursei citate.

Citește și: Ecaterina Andronescu anunță modificări pentru profesori și elevi

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: