Redactia.ro
Home » Știri » Ecaterina Andronescu anunță modificări pentru profesori și elevi

Ecaterina Andronescu anunță modificări pentru profesori și elevi

Ecaterina Andronescu anunță modificări pentru profesori și elevi

Ecaterina Andronescu are în vedere noi modificări în învățământ. Ministrul Educației se gândește să aplice un sistem de mentorat pentru profesorii care sunt la început de carieră.

Ministrul spune că, astfel, acest sistem îi va ajuta pe profesorii debutanți să capete experiență, lucru care va duce la creșterea calității învățământului.

Atractivitatea sistemului de învățământ nu a prea existat din motive salariale. În ultimii ani, însă, salariile au crescut substanțial.

Ca urmare, mă aștept ca învățământul să fie mai atractiv și să îi atragă pe cei mai buni din fiecare generație ca să putem crește cu adevărat calitatea și performanțele sistemului de învățământ. 

Ne gândim ca în momentul în care se integrează în învățământ să introducem sistemul de mentorat astfel încât să aibă un profesor cu experiență doi, trei ani de zile lângă ei„, a declarat Ecaterina Andronescu pentru dcnews.ro.

Ecaterina Andronescu vrea crearea de clase speciale

Ecaterina Andronescu a declarat, pentru Digi 24, că elevii cu dificultăți de învățare se află acum integrați fie în școli speciale, fie în sistemul normal, dar fără profesori dedicați, motiv pentru care o variantă ar fi înființarea claselor separate pentru acești copii.

„Noi acum îi avem pe cei cu dificultăţi de învăţare, să îi numim aşa generic, împărţiţi în două categorii. Pe unii îi trimitem în şcolile speciale, iar alţii sunt în şcolile normale, integraţi în clasele normale.

Acolo, din păcate, într-o foarte mică măsură reuşim să asigurăm profesori de sprijin pentru copiii integraţi în clasele normale şi atunci creăm dificultăţi la profesori.

Şi mă gândeam dacă nu am putea să îi împărţim mai mulţi într-un loc şi să punem profesori de sprijin acolo. Adică aş vrea: ca şi lor, celor integraţi în şcolile de masă, să le putem asigura profesori de sprijin”, a declarat ministrul Educației, la Digi 24.

Propunerea sa a fost criticată de asociațiile de părinți, care o acuză că face segregare în școli.

Citește și: Simulare BAC 2019: Calendarul probelor. Când începe simularea

Cand este urmatoarea vacanta pentru elevi

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: