Redactia.ro
Home » Stil de viață » Cum poți face gratuit o ecografie mamară? Condiția pe care trebuie să o îndeplinești

Cum poți face gratuit o ecografie mamară? Condiția pe care trebuie să o îndeplinești

„Să ai grijă de tine contează!” este îndemnul pe care trei medici chirurgi din Buzău îl fac femeilor pentru care au inițiat și o campanie de conștientizare a cancerului mamar. Cei trei specialiști vor face ecografii mamare gratuite timp de două zile tuturor femeilor doritoare.

Ecografii mamare, gratuite la inițiativa unor medici chirurgi din Buzău

Această inițiativă vine din partea medicilor din secția Chirurgie a Spitalului Râmnicu Sărat, respectiv șeful secției, Dr.Al Aloul Adnan alături de cele două doamne doctor, din echipa sa de medici specialiști a unității medicale, dr. Diana Munteanu și dr. Andreea Gibă-Păscuțoi.

Când se va desfășura campania 

Această campanie de susținere a femeilor se va desfășura în perioada 18-19 mai în cadrul Policlinicii Spitalului Municipal din Râmnicu Sărat.

Doamnele și domnișoarele care doresc o ecografie mamară gratuită au nevoie doar de bilet de trimitere de la medicul de familie.

„Diagnosticat în stadii incipiente, cancerul de sân poate fi tratat, iar screeningul este primul pas pentru a te asigura cã eşti bine. Te aşteptãm la ecografie!”, au scris pe pagina de Facebook a secției, inițiatorii campaniei.

Cancerul de sân este cel mai frecvent tip de cancer la nivel global 

„Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, începând cu anul 2021, cancerul de sân a devenit cel mai frecvent tip de cancer la nivel global, reprezentând un procent de 12% dintre cazurile oncologice diagnosticate anual. În România, cancerul de sân reprezintă principala cauză de mortalitate la femei, această afecțiune reprezentând 16% din totalul deceselor cauzate de cancer”,potrivit sansanews.r

Când e recomandată o mamografie sau o ecografie mamară?

Dr. Marilena Georgescu a explicat pentru SmartLiving, diferența dintre o ecografie mamară și o mamografie:

„Se recomandă ca, în lipsa altor complicații, orice femeie să își facă anual o ecografie la sân după împlinirea vârstei de 30 de ani.

Examinarea mamografică se recomandă, în general, începând cu vârsta de 40 de ani, o dată la doi ani.”

O mamografie poate fi în mod normal gratuită  fie cu o trimitere de la medicul de familie, fie prin intermediul unui ONG care ajută femeile cu venituri scăzute.

Mamografia este recomandată mai ales femeilor care au trecut de vârsta de 40 de ani, până atunci sânii putând fi investigați cu ajutorul unei ecografii mamare, conform aceleași surse.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: