Redactia.ro
Home » Știri » Elena Udrea riscă 12 ani de închisoare. Reacția fulminantă a fostei politiciană: „Dacă o omoram pe Kovesi…”

Elena Udrea riscă 12 ani de închisoare. Reacția fulminantă a fostei politiciană: „Dacă o omoram pe Kovesi…”

GALERIE FOTO (3) Elena Udrea

Elena Udrea riscă 12 ani de închisoare. Direcția Națională Anticorupție a cerut 12 ani de închisoare pentru Elena Udrea. La scurt timp, fosta politiciană a reacțioant pe rețețele de socializare referitor la această situație. Mesajul Elenei Udrea este de-a dreptul fulminant!

Elena Udrea riscă 12 ani de închisoare. Reacția fulminantă a fostei politiciană: „Dacă o omoram pe Koveși…”

Elena Udrea riscă 12 ani de închisoare. Procurorul de ședință de la DNA a cerut, marți, 26 ianuarie 2021, la Curtea de Apel București, condamnarea Elena Udrea la 12 ani de închisoare, fiind acuzată de instigare la luare de mită și spălare de bani, în dosarul finanțării campaniei electorale pentru alegerile prezindențiale din 2009. Totodată, procurorul a cerut 15 ani de închisoare pentru fiica lui Traian Băsescu, Ioana Băsescu, pentru instigare la delapidare și instigare la spălarea banilor.

De asemenea, procurorul DNA a arătat că dozarea pedepselor trebuie să fie corespunzătoare modului în care Elena Udrea a înțeles să se folosească de funcția de ministru al Turismului și Dezvoltării. „Toate faptele sunt în stare de concurs real. Vă rugăm să aplicaţi şi un spor de pedeapsă, în virtutea gravităţii faptelor comise prin prisma funcţiei deţinute şi a dispreţului total faţă de lege„, a spus procurorul.Procurorul a mai cerut ca și ceilalți inculpați în acest dosar, inclusiv Dan Andronic să fie condamnați la închisoare cu executare.

Reacția șocantă a Elenei Udrea

La scurt timp după ce procurorul DNA a cerut 12 ani de închisoare pentru Elena Udrea, fosta politiciană a postat un mesaj surprinzător pe Facebook. Elena Udrea susține că nici dacă o omora pe Laura Codruța Kovesi, șefa DNA la momentul aprobării rechizitorului, nu primea o pedeapsă atât de mare. Elena Udrea, de profesie avocat, îi acuză pe procurori că au amestecat intenționat lucrurile ca să-l implice pe fostul președintele al României, Traian Băsescu. ”Acuzațiile se refera NU la campania electorală din 2009 de alegere a președintelui Traian Băsescu, așa cum greșit se spune, ci la CAMPANIA PRIVIND REFERENDUMUL PENTRU PARLAMENT UNICAMERAL ȘI REDUCEREA NUMĂRULUI DE PARLAMENTARI LA 300!!!!!, desfășurat în aceeași perioada cu alegerile prezidențiale”, spune Udrea.

Astfel, fosta politiciană a pus o întrebare logică, argumentată cu prevederile Consituției și ale Legii Referendumului: ”Cine este beneficiarul sumelor de bani care fac obiectul acuzației, cu care s-au plătit panouri pe care era scris “Vino și tu la Referendum”???? ”

Mai departe, a doua considerație a Elenei Udrea a fost cea legată de cuantumul pedepselor cerute.”spre maximul prevăzut de lege, pe care procuroarea de ședință le-a propus în ceea ce mă privește pe mine, spre 12 ani!!!!!! Și pe Ioana, spre 15 ani!!!!!!!!!Nimeni nu a luat niciun ban, nici măcar nu s-a plătit ceva pentru candidatul Traian Băsescu, ci s-au plătit panouri de informare cu privire la Referendum și cu indemnul către cetățeni la a participa la votul pe acest subiect de interes național, pe care l-am arătat mai sus ca fiind tema consultării populare din 2009”, a mai spus ELena Udrea.

De asemenea, Udrea a adresat și o întrebare pentru oamenii care pot înțelege această situație. ”Cum să ceri pentru implicarea în susținerea unui Referendum, mai ales cu o astfel de temă, pedepse mai mari decât pentru omor, viol, pedofilie, trafic de droguri de mare risc etc.????”, întreabă Elena Udrea revoltată! Mai mult, următoarea reacție a Elenei Udrea a șocat pe toată lumea. ”Cred că dacă o omoram pe Kovesi, cea care a vizat personal acest Rechizitoriu în 2017, aveam șanse la o solicitare de pedeapsă mai mică din partea DNA”.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: