Redactia.ro
Home » Coronavirus » Elevii cer anularea evaluărilor naționale și bacalaureatului. Ce propun ei, în schimb

Elevii cer anularea evaluărilor naționale și bacalaureatului. Ce propun ei, în schimb

Evaluarea națională, bacalaurea, anulare bac

Evaluările naționale și bacalaureatul din acest an se vor desfășura în condiții speciale, pentru ca riscul de infectare a elevilor, cadrelor didactice sau personalului auxiliar din școli să fie cât mai mic. De aceea, au fost luate măsuri legislative care să asigure cadrul legal pentru desfășurarea în siguranță a examenelor.

Totuși, elevii sunt nemulțumiți că trebuie să dea examene în timpul pandemiei de coronavirus și sunt de părere că nu există suficiente măsuri care să fie luate pentru a le asigura tuturor protecția împotriva virusului.

Elevii cer să fie anulate examenele naționale și bacalaureatul

Mișcarea Elevilor din România a redactat și transmis un memoriu adresat ministrului educației, în care cer anularea examenelor finale ale celor de clasa a VIII-a și a XII-a.

În schimb, ei propun trei variante pentru a primi notele finale.

Promovarea claselor a VIII-a și a XII-a prin calcularea mediilor celor patru ani de studiu: V-VIII, respectiv IX-XII care să constituie media de admitere ce ar înlocui media celor două examene. O a doua posibilitate este ca media de admitere să fie constituită din media celor patru ani anteriori numai la materiile la care se organizează examenele sau media semestrului din anul de învățământ actual, 2019-2020. O a treia posibilitate este ca media de admitere să se facă raportat la ultimii doi ani de studiu – clasele a VII-a și a VIII-a, respectiv clasele a XI-a și XII-a”, arată documentul.

Cererile elevilor speriați că se vor îmbolnăvi dacă dau examenele

Totodată, elevii vor să fie anulate cursurile de pregătire, pentru care a fost, de altfel, emis și un Ordin comun al miniștrilor educației și sănătății. Din moment ce doresc ca examenele de Bac și evaluare națională să nu mai aibă loc, este evident că Mișcarea Elevilor a cerut să fie anulate pregătirile.

Dacă niciuna dintre propuneri nu va fi acceptată, elevii cer ca politicienii să răsoundă politic și personal dacă vreun elev se va îmbolnăvi.

În cazul în care veți respinge cele trei propuneri, solicităm garantarea integrității sănătății fizice și psihice de către Ministrul Educației și Cercetării, Guvern, Președinte și Parlament și angajarea răspunderii nu numai politice, ci mai ales personală a fiecărui ministru, parlamentar și al președintului României pentru oricare dintre elevii care vor fi infectați cu COVID-19, simptomatic sau nesimtomatic, și răspândirea acestui virus de către aceștia în rândul familiei, prietenilor, cunoscuților, populației cu care intră în contact și evident, în cel mai nefericit caz, dacă această infectare va avea ca rezultat decesul unei persoane”, se precizează în memoriu.

Rămâne de văzut dacă propunerea elevilor va fi luată în considerare, mai ales că materia pentru aceste probe a fost deja stabilită, la fel și calendarul probelor respective.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: