Redactia.ro
Home » Știri » Enel vinde activele din România! Ce se întâmplă cu toți clienții companiei

Enel vinde activele din România! Ce se întâmplă cu toți clienții companiei

Enel vinde activele din România! Ce se întâmplă cu toți clienții companiei

Enel este una dintre cele mai cunoscute companii de energie electrică din România, care a făcut acum cel mai important anunț al momentului. Aflăm de la furnizor că  îşi va vinde operaţiunile din România, în schimbul unei impresionante sume de bani. Află ce se întâmplă, de acum, cu toți clienții acestei companii importante.

Enel vinde toate operațiunile din România

Grupul italian de utilităţi Enel a anunţat joi, 9 martie, că îşi va vinde operaţiunile din România către grupul grec Public Power Corp (PPC). Anunțul vine într-un moment când nimeni nu se aștepta, dar se pare că la mijloc este vorba despre suma de 1,26 miliarde de euro. Toate procedurile au fost finalizate și rămâne de văzut ce se va întâmpla în perioadă următoare. Finalizarea achiziției este preconizată să aibă loc până în al treilea trimestru al anului 2023.

„Acordul prevede plata de către PPC a unei sume totale de aproximativ 1,260 miliarde de euro, ceea ce evaluează societăţile vândute la circa 1,9 miliarde de euro (100% din acţiuni). În plus, suma totală poate fi ajustată conform unor clauze uzuale în astfel de tranzacţii precum şi printr-un mecanism pentru potenţiale plăţi ulterioare, în funcţie de valoarea viitoare a activităţii de retail”, se arată într-un comunicat Enel.

Enel dădea semne încă de anul trecut, cum că ar avea în plan să plece de la noi din țară, pe motiv că ”nu mai are potențial de creștere.” și caută oportunități mult mai bune. Totuși, gigantul spune că este mândru de rezultatele din 2005, de când a intrat pe piața românească și până acum. Din același comunicat aflăm că celebra companie se va concentra de acum asupra a șase ţări ţintă cu potenţial ridicat de creştere şi în care are o prezenţă integrată, respectiv Italia, Spania, Statele Unite, Brazilia, Chile şi Columbia.

Enel are acțiuni în Muntenia Sud (inclusiv București), Banat și Dobrogea și oferă servicii pentru 3 milioane de clienți. Cât despre facturile și beneficiile clienților, se spune că acestea nu vor fi afectate de ultimele schimbări, pentru că noii patroni e vor asigura de bune funcționare a lucrurilor.

„Suntem încrezători că un grup internaţional important precum PPC va continua această poveste de succes”, a declarat Francesco Starace, CEO şi Director General al Grupului Enel.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: