Redactia.ro
Home » Homepage » Este doliu în lumea preoților. Un patriarh cunoscut a decedat

Este doliu în lumea preoților. Un patriarh cunoscut a decedat

Preafericitul Părinte Neofit a murit.

Este zi de doliu în biserica ortodoxă, deoarece s-a stins din viață Preafericitul Părinte Neofit, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Bulgare, la venerabila vârstă de 78 de ani. Anunțul decesului a fost făcut printr-un comunicat oficial pe site-ul Patriarhiei Bulgare, care a marcat acest moment ca fiind sfârșitul unei epoci pentru comunitatea creștin-ortodoxă.

De ce a murit Preafericitul Părinte Neofit

Preafericitul Părinte Neofit a pierdut lupta cu o gravă boală pulmonară, care a culminat cu o insuficiență multiorgan. Acest trist eveniment s-a petrecut miercuri seară, la ora 22:22, în spitalul Academia de Medicină Militară din Sofia, după luni de luptă cu afecțiunea sa. Comunitatea ortodoxă este îndemnată să înalțe rugăciuni pentru odihna sufletului său în împărăția lui Dumnezeu, alături de drepți.

„Facem apel la creștinii ortodocși să înalțe rugăciunea lor sinceră împreună cu Sfânta Biserică Ortodoxă către Dumnezeul cel atotmilostiv pentru a odihni sufletul dragului nostru Patriarh în împărăția lui Dumnezeu – în locașurile drepților”, se menționează în comunicatul Patriarhiei Bulgare, potrivit basilica.ro.

Înscăunat în anul 2013, Patriarhul Neofit a reprezentat o figură emblematică pentru Biserica Ortodoxă Bulgare, succedându-l pe Patriarhul Maxim. Mandatul său a fost marcat de eforturi susținute de a îmbunătăți imaginea Bisericii, în ciuda controversatelor legături cu oamenii de afaceri și cu poliția secretă comunistă din perioada sovietică. Prin dialog și transparență, a căutat să restabilească încrederea și respectul față de instituția pe care a condus-o, demonstrând un angajament ferm față de valorile spirituale ortodoxe.

Preafericitul Neofit a avut un rol crucial în lumea ortodoxă

Teolog de mare profunzime, Preafericitul Neofit a fost nu doar un lider spiritual, ci și un mentor pentru mulți, jucând un rol crucial în îndrumarea bisericii prin provocările contemporane. Moartea sa lasă un gol profund nu doar în Bulgaria, ci în întreaga comunitate ortodoxă, unde a fost respectat și apreciat pentru înțelepciunea, compasiunea și dedicația sa față de credință.

În aceste momente de tristețe, gândurile și rugăciunile credincioșilor se îndreaptă către familia îndurerată a Preafericitului Neofit și către întreaga comunitate ortodoxă bulgară, care a pierdut un om devotat și un adevărat exemplu de slujire în numele credinței. Moștenirea lăsată de el va continua să inspire și să ghideze generațiile viitoare de credincioși.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: