Redactia.ro
Home » Stil de viață » Este păcat dacă speli la mașină duminica? Adevărul explicat de un preot

Este păcat dacă speli la mașină duminica? Adevărul explicat de un preot

Este păcat dacă speli la mașină duminica? Adevărul explicat de un preot

Zilele de sărbătoare și duminica sunt dedicate rugăciunii, familiei, prietenilor și în general, odihnei. Biblia spune că a șaptea zi este pentru a întări relația dintre Dumnezeu și noi. Mai mult de atât, duminica este ziua Domnului nostru Iisus Hristos.

Există o credință că dacă se spală hainele la mașină, atunci nu mai este un păcat, pentru că mașina este cea care curăță hainele, și nu noi.

Este păcat să se spele rufe și la mașină duminica

Astfel că s-ar putea spăla hainele și duminica, potrivit acestei concepții. Dar un preot a dezvăluit acum adevărul.

Conform lui Iulian Raţă, protopop de Orhei la Mitropolia Chișinăului și a Întregii Moldovei, răspunsul este clar: da, este păcat să se spele și la mașină duminica sau în zilele de sărbătoare.

Explicația este una simplă: duminica este ziua odihnei, ce trebuie dedicată lui Dumnezeu, astfel că inclusiv să punem hainele la spălat este păcat, pentru că necesită timp și efort ce ar putea să fie acordate rugăciunii, conform Radio Orhei.

Preotul susține că putem face unele lucruri duminica, fără să păcătuim. De exemplu, putem să ne gătim propria mâncare și să curățăm vasele după noi, dar este păcat să începem să facem curățenia generală în veselă.

Activități pe care le putem face duminica

De asemenea, este permis și să dăm cu aspiratorul în ziua de duminică, dar nu să aspirăm covoarele sau să le curățăm.

„Duminica facem acele lucruri pe care nu le putem face în altă zi. Să te trezeşti de dimineaţă, să mănânci, să speli vasele, este absolut firesc. Dar să-ţi treacă prin cap să scoţi toată vesela pentru că trebuie curăţenie generală în dulap, va fi păcat.

Să dai cu aspiratorul după ce ai mâncat şi au căzut nişte firimituri pe jos, este absolut firesc. Dar să te apuce spălatul şi scuturatul covoarelor este o greşeală. Deci duminica facem doar acele lucruri pe care nu putem sub nicio formă lăsa pentru altă zi”, mai spune părintele Raţă.

E bine să speli rufe seara sau în post?

Există și o serie de superstiții despre spălatul rufelor în zilele de sărbătoare sau de post. Se pare că nu e bine dacă în posturile de peste an se spală rufele la mașină. Acest lucru ar putea aduce ghinion sau sărbători triste.

De asemenea, persoanele care spală haine seara își spală norocul și vor avea necazuri, mai ales necazuri sufletești. Această superstiție nu este doar la români. Oamenii din țările nordice nu spală cerșafurile în Săptămâna Mare și nici în primele șase zile din luna august.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: