Redactia.ro
Home » Stil de viață » Inedit » Este uimitor ce cultivă acest tânăr din Bistrița. Este unic în lume

Este uimitor ce cultivă acest tânăr din Bistrița. Este unic în lume

GALERIE FOTO (5) Este uimitor ce cultivă acest tânăr din Bistrița. Este unic în lume

Este uimitor ce cultivă acest tânăr din Bistrița. Este unic în lume. A înființat o afacere profitabilă chiar în curtea casei sale. Alături de părinții săi, au plantat dovleci uriași.

Un tânăr din Bistrița cultivă dovleci de 60 de kilograme. Cultivarea dovlecilor uriași începe să își facă loc în culturile agriculturilor. Un tânăr din Bistrița-Năsăud și-a dat seama că aceasta poate deveni o afacere profitabilă. Tânărul Norbert Debrecsenyi este din Fântănița și împreună cu părinții a început să cultive de anul trecut cel mai mare soi de dovlecei, Atlantic Giant. Plantația se întinde pe o suprafață de 500 de metri pătrați, iar acum roadele sunt pe măsură. Dovlecii destinați exclusiv furajării animalelor au crescut până la 60 de kilograme, de 10 ori mai mult decât un soi obișnuit.

Este uimitor ce cultivă acest tânăr din Bistrița. Este unic în lume

„Anul trecut am cumpărat semințe de dovleac de la cineva din județul Sibiu și i-am semănat. Acesta este al doilea an în care s-au făcut la fel de mari. Dovlecii sunt destinați pentru furaje, nu merg deloc pentru alimentația umană pentru că nu sunt așa de dulci”, a mărturisit Norbert.

Dovlecii uriași se plantează în luna aprilie. Procesul este asemănător celorlate culturi agricole.

Citește și: Și-a investit toată averea într-o afacere. Nimeni nu îi dădea nicio șansă

„Noi nu facem nimic special, arăm, discuim, semănăm și îi prășim, nu facem nimic în plus. Plantăm dovlecii la final de aprilie și îi recoltăm în septembrie și în octombrie” a spus tânărul cultivator.

Acest tip de dovleci a fost descoperit de Norbert din greșeală pe internet. Tânărul căuta să cultive ceva nou, iar acum el este cel care vinde 60 de semințe la prețul de 20 de lei.

„M-am uitat pe internet, am găsit acest soi și am făcut comanda de semințe. Pot să spun că mai devreme m-a sunat cineva din Cluj care ar fi vrut să cumpere doi dovleci, dar care s-a hotărât să vină personal la mine după semințe”, a adăugat Norbert Debrecsenyi.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: