Redactia.ro
Home » Știri » Explozia de la Rafinăria Petromidia i-a epuizat pe pompieri. Cum arătau după trei ore de stins flăcările

Explozia de la Rafinăria Petromidia i-a epuizat pe pompieri. Cum arătau după trei ore de stins flăcările

GALERIE FOTO (6) Zeci de pompieri s-au luptat cu Explozia din Petromidia

A fost mobilizare de forțe, vineri, la Rafinăria Petromidia, acolo unde s-a produs o explozie ce a generat un incendiu devastator. La fața locului s-au deplasat pompieri locali, dar și din  Constanța, Tulcea, Călăraşi şi Brăila. Întreaga intervenție a fost coordonată de șeful DSU, Raed Arafat, și șeful IGSU, Dan Iamandi.  Pentru stabilizarea situației, trei ore s-au luptat pompierii cu flăcări imense care au produs nori negri de fum. Odată ce au terminat, epuizarea li s-a citat pe chip.

Explozia de la Rafinăria Petromidia i-a epuizat pe pompieri. Cum arătau după trei ore de stins flăcările

Pompierii care s-au deplasat, vineri, la Rafinăria Petromidia-Năvodari, pentru a stinge incendiul generat de o explozie, au luptat până la epuizare cu flăcările. În jur de 120 de salvatori s-au chinuit timp de trei ore să stabilizeze situația din zonă. Pe rețelele de socializare au apărut imagini cu câțiva dintre ei, după ce au terminat misiunea extrem de dificilă.

În imagini, postate pe facebook de Inspectoratul pentru Situații de Urgență Constanța, se citește oboseala pe chipul pompierilor. Unii s-au așezat pe asfalt și și-au mai dat cu apă pe corp pentru a-și mai reveni. Unii dintre ei au mai avut puterea de a zâmbi, în timp ce purtau echipamente groase, afară fiind peste 30 de grade Celsius.

Deces în urma exploziei Petromidia-Năvodari

Explozia de la Petromodia-Năvodari a izbucnit în jurul orei 12.00 și la ora 15.00 totul a fost oprit. În tot acest interval, a fost activat planul roșu de intervenție. În urma tragicului eveniment, un bărbat a decedat, care era tatăl unei fetițe. El avea 32 de ani.

El este bărbatul care a murit în explozia la Rafinăria Petromidia de la Năvodari. Avea 32 de ani

La fața locului, s-au deplasat mai mulți reprezentanți ai statului. Șeful DSU, Raed Arafat a fost acolo și a coordonat întreaga misiune.

„În acest moment avem un ars 45%, un ars 25%, doi răniţi uşor şi din păcate un decedat. Acesta este bilanţul final. (…) Primul ars a plecat cu elicopterul SMURD Constanţa către Bucureşti, la Floreaca, şi elicopterul SMURD Bucureşti e pe drum, ca să îl preia pe al doilea. Apelul a fost la 12 şi 16 minute, forţele au ajuns în opt minute, s-a anunţat că este explozie, cu incendiu, posibile victime. Prima parte a intervenţiei au realizat-o pompierii locali de la Petromidia. Imediat au ajuns pompierii din Constanţa, între timp Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a mobilizat forţe de la Tulcea, Călăraşi şi Brăila. Au ajuns toţi aici şi au asistat la lichidarea incendiului, era nevoie să fie înconjurat şi atacat din toate părţile, în acelaşi moment. (…) A fost lichidat în jurul orei 15,00. Au participat şi echipaje de răspuns la incendii, echipaje SMURD şi echipaje de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă”, a spus Raed Arafat.

Se fac cercetări amănunțite pentru a se vedea care a fost cauza unei explozii atât de mari.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: