Redactia.ro
Home » Știri » Explozie la Combinatul Chimic Azomureş. S-a declanșat un incendiu de proporții

Explozie la Combinatul Chimic Azomureş. S-a declanșat un incendiu de proporții

Explozie, urmată de un incendiu puternic la Combinatul chimic Azomureș

O explozie devastatoare s-a produs, în noaptea de marți spre miercuri, la Combinatul Chimic Azomureş. Ulterior, s-a declanșat un incendiu de proporții în zonă, iar un bărbat în vârstă de 50 de ani a fost rănit.

Explozie la Combinatul Chimic Azomureş. S-a declanșat un incendiu de proporții

Explozia s-a produs, mai exact, la staţia de amoniac 3 din cadrul Combinatului Chimic Azomureş, în jurul orei 1:00. Bărbatul rănit s-a ales cu o fractură de membru superior, iar odată și cu izbucnirea incendiului, oamenii din zonă au primit mesaje RO-Alert prin care au fost sfătuiți să ia măsuri de precauție, scrie Digi 24.

Explozie și Incendiu La Combinatul Azomureș. Locuitorii Din Târgu Mureș,  Alertați De Bubuitură: „Ați Auzit Zgomotul? Oamenii Au început Să Fugă Din  Oraș!” | Libertatea

La fața locului, pentru stabilizarea situației, s-au deplasat mai mulți pompieri militari de la ISU Mureş şi Serviciul Privat Pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul operatorului economic. Explozia a fost foarte puternică și a fost vizibilă din depărtare. O lumină ca pe timpul războiului s-a înălțat spre cer, ca o ciupercă și a fost urmată de flăcări mari de incendiu. În privința persoanei rănite, a fost transportată la spital pentru a i se acorda îngrijirile medicale necesare, iar în momentul de față este externată.

Explozie Urmată De Incendiu La Azomureș. O Persoană A Fost Rănită | Libertatea

 

Din ce cauză s-a produs explozia

În urma cercetărilor, s-a constatat că totul s-a produs din cauza unei fisuri a unei conducte prin care se transporta gaz. În timpul unor manevre de pornire a uneia dintre instalaţiile de producere a amoniacului de pe platformă, a avut loc explozia.

VIDEO - Explozie urmată de incendiu la Combinatul Chimic Azomureș - Cel puțin o persoană a fost rănită - Momentul deflagrației, surprins de camerele video

”Cauza evenimentului a fost identificata de operatorii instalatiei. Nu se inregistreaza emisii de amoniac la nivelul platformei sau in afara ei. La fata locului se afla acum reprezentantii autoritatilor. Nu exista pericol pentru comunitate. În timpul manevrelor de pornire a uneia dintre instalatiile de producere a amoniacului de pe platforma Azomures a avut loc o explozie, urmata de un incendiu. O persoana a fost ranita, a primit ingrijiri medicale la fata locului si este in afara oricarui pericol. Au intervenit pentru stingerea incendiului pompierii din cadrului serviciului propriu si cei de la ISU Mures. Situatia este acum sub control, este monitorizata de autoritati, instalatia unde a avut loc incendiul fiind oprita complet”, a transmis Azomureș, pe facebook.

Reamintim că în urmă cu câteva zile, o explozie și mai puternică s-a produs Rafinăriei Petromidia Năvodari, care s-a soldat cu un mort, un tânăr de 32 de ani, și două persoane rănite, care se află acum la o clinică din străinătate.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: