Redactia.ro
Home » Știri » Faci asta în fiecare zi pe Facebook, însă nu știai cât de rău este. E timpul să te dezveți!

Faci asta în fiecare zi pe Facebook, însă nu știai cât de rău este. E timpul să te dezveți!

Faci asta în fiecare zi pe Facebook, însă nu știai cât de rău este. E timpul să te dezveți!

Rețelele de socializare fac parte din viața noastră atât de mult, încât uităm cum mai este să trăim în realitate. Iată lucrul pe care îl faci în fiecare zi pe Facebook, însă nu știai cât de rău poate să-ți facă!

Faci asta în fiecare zi pe Facebook, însă nu știai cât de rău este. E timpul să te dezveți!

Oamenii sunt acum foarte dependenți de rețele de socializare, iar timpul pe care aceștia îl petrec online este mai mult decât timpul pe care îl folosesc pentru a se bucura, de fapt, de momentele importante din viața lor. Astfel, un studiu a demonstrat că majoritatea cuplurilor care publică poze în mediul online sunt mai puțin fericite față de cele care nu postează atât de des.

Toți cunoaștem cel puțin un cuplu care împânzește internetul cu fotografii cu ei împreună din toate locurile pe care le vizitea și cu toate lucrurile pe care le fac. Potrivit unul sexolog și expert în relații, se pare că acest lucru este chiar dăunător pentru acele relații și duce, de fap, în nefericire în cuplu.

Dr. Nikki Goldstein susține că acele cupluri care nu sunt încrezătoare sau satisfăcute de propria lor relație sunt acelea care căută să primească validare prin distribuirea fotografiilor lor în social media.

”Când mă uit pe rețelele de socializare pare că vă pe toată lumea atât de fericită și în extaz, însă slujba mea îmi permite să văd de fapt care este adevărul și să aud ce se întâmplă și în culisele relațiilor care se expun pe internet. De obicei, oamenii care postează cel mai mult în social media caută validarea relației lor de la alte persoane. Aprecierile și comentariile sunt atât de valabile pentru ei, încât, atunci când aceste persoane întâmpină probleme în cuplu își trag consolarea cu aceste postări, cu ideea de ce vor spune oamenii despre ei”, a declarat Dr. Nikki Goldstein pentru Daily Mail.

Cuplurile care trăiesc mai mult în social media, uită să trăiască în prezent

Deși pare greu de crezut acest lucru, fără îndoială cu toții știm măcar un cuplu care deși pare foarte fericit pe rețelele de socialize, aceștia nu se înțeleg deloc atât de bine pecât pretind. De asemenea, Dr. Goldstein crede că timpul investit în crearea acestor postări pe rețelele de socilizare și efectuare de selfie-uri non-stop ar putea afecta în continuare relația.

”Oamenii care se concentrează prea mult pentru postările perfecte, relația perfectă și obținerea de filtre si hashtag-uri potrivite pierd foarte mult timp prețios din relație. Aceștia au pierdut noțiunea de a face o fotografie care să le fie doar o amintire și se chinuie să scoată acea fotografie care să le arate tuturor cât de mult se iubesc. Acesta cupluri postează fotografiile pe internet, iar apoi verifică aprecierile și comentariile pentru a primi validarea”, a mai spus Dr. Goldstein.

Mai mult Dr. Goldstein susține că postările pe social media care ar aduce mai multă ”încredere” în sine nu sunt în esență rele, însă în exces pot afecta foarte mult relația de cuplu.

”Păstrați aceste postări și faceți-le distractive și ușor de privit de către oameni. Nimeni nu vrea să vadă postare după postare și cât de îndrăgostiți sunteți sau cât de uimitoare este o persoană. Lucrurile trebuie să fie naturale, iar multe dintre evenimente trebuie păstrate în intimitate”, a mai spus specialistul.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: