Redactia.ro
Home » Știri » Florin Cîțu a dat o veste bună tuturor românilor. Salariul minim a fost majorat cu 3%

Florin Cîțu a dat o veste bună tuturor românilor. Salariul minim a fost majorat cu 3%

Florin Cîțu, despre renuntarea la masca in aer liber

Florin Cîțu a dat o veste bună tuturor românilor. Premierul Românilor, Florin Cîțu le-a dat o veste extraordinară românilor. Acesta a anunțat că Guvernul a aprobat proiectul de hotărâre privind creșterea salariului minim brut cu 3% până la 2.300 de lei începând cu 3 ianuarie 2021.

Florin Cîțu a dat o veste bună tuturor românilor. Salariul minim a fost majorat cu 3%

Florin Cîțu a dat o veste bună tuturor românilor. Premierul României a anunțat miercuri, 12 ianuarie că Guvernul a aprobat proiectul de lege care prevede indexarea salariului minim brut în țară cu până 2.300 lei, adică o creștere de 3% față de luna decembrie.Florin Cîțu a dat o veste bună tuturor românilor. De asemenea, Florin Cîțu a menționat că acest lucru se aplică de la 1 ianuarie, pentru că salariile din luna februarie se plătesc pentru luna anterioară, nu pentru cea în curs, iar angajații se vor bucura de o creștere de 3%. ”Un proiect de hotărâre prin care se stabileşte salariul minim pentru 2021. Ştiaţi deja la 2.300 lei. Ştiu că au fost discuţii în spaţiul public dacă poate să fie aplicat de la 1 ianuarie. Bineînţeles că poate fi aplicat de la 1 ianuarie, pentru că în februarie se plătesc salariile pentru luna ianuarie. Deci este destul timp şi astfel salariul minim va creşte în 2021 cu 3%, aşa cum am anunţat, peste rata inflaţiei în 2020 şi peste estimarea ratei inflaţiei din 2021, păstrând puterea de cumpărare a românilor”, a afirmat Florin Cîţu. Mai mult, de la 1 ianuarie, personalul încadrat pe funcții care țin de studiile superioase, dar și cei care au cel puțin un an de muncă, salariul minim brut va fi de 2.350 de lei.

Pensiile vor fi majorate în 2021

Ministrul Muncii, Raluca Turcan a declarat că pensiile vor fi majorate din 2021. Aceasta a arătat că există două legi pentru majorarea acestora. „În mod normal, pensiile ar fi trebuit indexate cu rata inflaţiei la început de an, dar politicienii ce au făcut? Rapid au pus în logică electorală şi au aranjat majorările exact în perioadă de campanie electorală. De la 1 septembrie ar trebui să intre în vigoare această Lege 127/2019 publicată în Monitorul Oficial, dar cu câteva articole prorogate până la 1 septembrie, care ar avea un impact bugetar pentru doar 4 luni de 48 de miliarde de lei şi pentru anul viitor de 138 de miliarde de lei. Ei, în acest context, cu două legi care se bat cap în cap, cu una care trebuie să intre de la 1 septembrie complet nepregătită, pentru că nu s-a făcut nici măcar cel mai mic pas şi v-am spus dacă în Guvernul PSD în 90 de zile veneau cu actualizarea tuturor pensiilor nimeni nu mai putea da înapoi, pentru că eram pregătiţi pentru recalcularea pensiilor„, a susţinut ministrul.

De asemenea, șeful Muncii a declarat că indexarea pensiilor cu rata inflației se va produce în 2021, dar nu a spus exact când va avea loc această decizie. Raluca Turcan a declarat că dorește colerarea pensiilor speciale cu contribuitivitate. Conform acesteia, în acest moment există 9.600 de beneficiari de pensii speciale și că există pensii lunare de peste 78.000 de lei, de 17.000 de lei sau de 41.000 de lei, în timp ce alți pensionari trăiesc cu o pensie lunară de 800 de lei.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: