Redactia.ro
Home » Monden » Florin Condurățeanu, despre starea de sănătate a lui Nelu Ploieșteanu: ”Era ținut în viață doar din aparate”

Florin Condurățeanu, despre starea de sănătate a lui Nelu Ploieșteanu: ”Era ținut în viață doar din aparate”

Moartea lui Nelu Ploieșteanu l-a întristat pe Florin Condurățeanu. Jurnalistul a declarat că a vorbit cu medicii de la Spitalul Floreasca, din Capitală, unde era internat artistul. Aceștia i-au spus că solistul era ținut în viață doar de aparate.

Florin Condurățeanu, despre starea de sănătate a lui Nelu Ploieșteanu: ”Era ținut în viață doar din aparate”

Nelu Ploieșteanu era printr-o luptă teribilă ținut în viață doar din aparate”, a mărturisit jurnalistul Florin Condurățeanu despre regretatul cântăreț. Florin Condurățeanu a ținut legătura în permanență cu medicii de la Spitalul Floreasca din București, unde Nelu Ploieșteanu se afla la ATI.

„Vă pup pe suflet și să-l pupăm pe suflet și pe uriașul lăutar ce s-a ridicat la Cer. Ce boemă, formdibală, fermecătare și deșteaptă avea România la cârciuma din mahala. Fredonau cântecul ăsta (n.r. Sunt vagabondul vieții mele) trei uriași: Ștefan Iordache, Gigi Dinică și Nelu Ploieșteanu. Cu medicii am vorbit tot timpul și la Antena Stars au fost cele mai veridice știri, din păcate, triste, despre situația lui. Nelu Ploieșteanu era printr-o luptă teribilă ținut în viață doar din aparate”, a declarat Florin Condurățeanu la Antena Stars.

Florin Condurățeanu: ”Avea plămânii făcuți praf„

Jurnalistul a mai aflat de la medici că plămânii lui Nelu Ploieșteanu erau distruși, atunci când a fost internat. Artistul suferea de fibroză pulmonară, pe lângă infecția cu Covid19. Fibroza era accentuată și de dependența artistului de tutun, potrivit Spynews.

„Medicii se luptau să apară poate o minune la Floreasca. Se spera că un miracol poate va întinde și spre Nelu Ploieșteanu. El, un om extraordinar de modest. Țin minte și acum când în pauzele de la Antena Stars ieșea pe scările holului și fuma câte o țigară. Țigara aia care i-a nenorocit plămânii, pentru că Nelu Ploieșteanu, când s-a prezentat cu infecția cu COVID-19, avea plămânii făcuți praf, erau măcinați și mestecați cumpliți de o boală: fibroza pulmonară”, a continuat jurnalistul.

Florin Condurățeanu a spus că unul dintre plămânii lui Nelu Ploieșteanu era pietrificat, fapt care a atras și temutul SARS-COV2.

„Când plămânul care trebuie să fie ca un burete de elastic să facă schimb de oxigen, la el era un plămân pietrificat, întărit, care nu-și făcea rolul și peste asta a venit necazul COVID-ului. S-au luptat, dar din păcate resursele lui ajunseseră la 0. Cum poate fi așa o perioadă de păguboasă pentru noi, pentru români? Într-o lună, cu coasa ei nemerică, urâta cu mantie neagră a secerat vârfuri ale acestei muzici lăutărești, pe Nelu Ploieșteanu, pe Catanga, se luptă și Gabi Luncă cu medicii alături. E o veste tristă, dar din păcate, era anticipată. Doctorii se luptau doar din iubirea pentru un asemenea artist și pentru meseria lor, dar speranțele lor erau 1 cm de noroc”, a conchis acesta.

Reamintim că Nelu Ploieșteanu a murit vineri dimineață, cu diagnosticul Covid. Avea 70 de ani și o carieră de peste 50 de ani în muzica de petrecere.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: