Redactia.ro
Home » Știri » Focuri de armă în SUA. Șase răniți duși de urgență la spital

Focuri de armă în SUA. Șase răniți duși de urgență la spital

Cel puțin șase persoane au fost rănite sâmbătă seara în timpul unui schimb de focuri de armă în centrul orașului Chattanooga, Tennessee, a anunțat poliția, relatează „ABC News”

Oamenii s-au panicat când s-au auzit schimburile de focuri

Ofițerii de poliție din Chattanooga patrulau în centrul orașului în jurul orei locale 22:48, când „au observat mai multe părți care au făcut schimb de focuri de armă și numeroase persoane care au fugit din zonă” în apropiere de strada „100 Cherry”.

„Ofițerii noștri au început să acorde ajutor victimelor, precum și să îi ajute pe alții să se pună în siguranță”, a declarat un purtător de cuvânt al poliției. 

„Ei au reușit să rețină cel puțin o persoană de interes în incident în momentele de după începerea schimbului de focuri de armă”.

Mai multe victime împușcate au fost transportate la spital

Poliția a declarat și că mai multe victime împușcate au fost transportate la spitale locale. 

Două persoane au avut răni care le puneau viața în pericol, a precizat poliția. Cele mai multe dintre victime erau adolescenți sau aveau puțin peste 20 de ani.

„Am avut grupuri mari de tineri care se plimbau prin centrul orașului la această dată și credem că din acel grup a avut loc împușcătura”, a declarat un purtător de cuvânt al poliției.

Armele, principala cauză a deceselor în SUA

„Aproximativ 393.347.000 de arme sunt deținute de civilii americani. Anual, în țară, au loc peste 300 de atacuri armate. Anul acesta au avut loc

27 de atacuri armate au avut loc, în 2022, doar în școlile din Statele Unite ale Americii. 24 de elevi și 3 profesori au fost uciși, iar alte 56 de persoane au fost rănite”, conform „romania.europalibera.org”

În școli armele sunt des folosite și aduc tragedii.

„Din 2018, SUA au înregistrat 119 atacuri armate în unitățile de învățământ, iar numărul lor pare să crească anual. În 2021 au avut loc 34 de astfel de incidente, iar în 2020 – 10 incidente”, potrivit aceleași surse.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: