Redactia.ro
Home » Știri » Focuri de armă şi salve de tun se vor auzi în Marea Britanie! Totul va fi în onoarea prinţului Philip

Focuri de armă şi salve de tun se vor auzi în Marea Britanie! Totul va fi în onoarea prinţului Philip

Focuri de armă şi salve de tun se vor auzi în Marea Britanie! Totul va fi în onoarea prinţului Philip

În orașele din Marea Britanie, Gibraltar şi pe mare, se vor auzi la prânz focuri de armă şi salve de tun, în onoarea prinţului Philip. 

Focuri de armă şi salve de tun se vor auzi în Marea Britanie

La garnizoana Woolwich Barracks din Londra vor fi trase salve de tun datând din Primul Război Mondial, folosite şi la nunta din 1947 a reginei cu prinţul Philip şi la încoronarea suveranei.

Armele și salvele de tun marchează în mod tradiţional evenimente semnificative şi au fost folosite la moartea reginei Victoria şi a lui Winston Churchill. Vor fi trase salve şi din Turnul Londrei, Castelul Cardiff, Castelul Hillsborough din Belfast şi Castelul Edinburgh, precum şi de pe navele HMS Diamond, HMS Montrose şi HMNB Portsmouth. Vor fi 41 de trageri cu foc, timp de 40 de minute.

Philip a intrat în Marina Regală cadet, unde a rămas în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, ajungând la gradul de prim-locotenent până la sfârşitul războiului. Publicul, care nu are voie să participe la ceremonii, fiind încurajat să urmărească salvele de acasă, online sau de la televizor.

Luni, Camera Comunelor se va reuni după ce vineri şi-a suspendat activitatea, pentru a permite parlamentarilor să-i aducă omagii ducelui. Data funeraliilor încă nu a fost anunţată. Drapelele Uniunii şi naţionale vor arbora la jumătate în ziua următoare înmormântării. Regina are în vedere modificări ale ceremonialului, ca urmare a recomandărilor guvernamentale şi instrucţiunilor privind distanţarea socială.

Prințul Harry și soția sa, Meghan, i-au adus un omagiu virtual prințului Philip

Prinţul Harry şi soţia sa, Meghan Markle, au adus un omagiu prinţului Philip, care a încetat din viaţă vineri. Omagiul a fost publicat pe site-ul organizaţiei lor Archewell, în timp ce speculaţiile curg în privinţa participării cuplului la înmormântarea din Marea Britanie.

Pe un fundal întunecat, un singur mesaj în relief, scris cu litere albe: ”În memoria Alteţei Sale Regale, Ducele de Edinburgh, 1921-2021″, a fost afişat pe site-ul web al Archewell, organizaţia de caritate şi de producţie audiovizuală fondată de cuplu anul trecut, informează AFP, citată de Agerpres.

“Vă mulţumim pentru devotament … ne veţi lipsi foarte mult”, se arată în tributul virtual adus bunicului prinţului Harry.

Prinţul Philip, care s-a stins în pace, la vârsta de 99 de ani, în Castelul Windsor de lângă Londra, a doborât în 2009 recordul de longevitate al consorţilor monarhilor britanici, deţinut până atunci de Charlotte, soţia regelui George al III-lea.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: