Redactia.ro
Home » Știri » FOTO Cum arată acum plaja din Mamaia, după ce a fost extinsă. Pregătiri pentru sezonul estival

FOTO Cum arată acum plaja din Mamaia, după ce a fost extinsă. Pregătiri pentru sezonul estival

Vești bune pentru turiștii care vor să meargă în acest sezon la mare. Plaja Mamaia a fost extinsă! Iată cum arată acum stațiunea!

FOTO Cum arată acum plaja din Mamaia, după ce a fost extinsă

Plaja din stațiunea Mamaia a fost extinsă, iar turiștii se vor putea bucura de soare și vacanță pe o suprafață mult mai mare. Lucrările de înnisipare s-au încheiat în zona stațiunii. Peste 50 de hectare au fost adăugate locației, informează Evz.ro.

În urma lucrărilor derulate, plaja din stațiunea Mamaia a fost lărgită cu o suprafață de peste 50 de hectare.

„Stațiunea Mamaia va avea din acest sezon estival o suprafață de plajă nouă de peste 50 ha. Lucrările de înnisipare continuă în zona Năvodari, în timp ce în stațiunea Mamaia au fost deja finalizate. Antreprenorul lucrează 24 de ore din 24, de luni până duminică, pentru ca sezonul estival să se desfășoare începând din acest an în cele mai bune condiții pentru turiști”, se arată într-o postare pe contul de Facebook al ABADL.

De altfel, se lucrează în continuare pentru ca totul de pe plajă să arate impecabil până la sezonul estival.

„Aceștia vor beneficia de plaje extrem de generoase în stațiunea Mamaia. Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea – Litoral îi asigură pe turiști și localnici că se lucrează fără întrerupere pentru ca ei să descopere în această vară o plajă de dimensiuni spectaculoase”, se mai arată în mesajul transmis de ABADL pe pagina de Facebook.

Fonduri europene pentru extinderea litoralului

Lucrările de extindere a litoralului au fost făcute din fonduri europene. Fondurile au fost obținute prin proiectul „Reducerea eroziunii costiere, faza II (2014-2020)”, implementat de Administrația Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral. Acesta presupune lucrări de reducere a eroziunii costiere pentru 11 sectoare de le Litoral. Mai exact, în zonele  Edighiol/Periboina, la plajele din Mamaia, Tomis-Cazino, Agigea, Eforie, Costinești, Olimp, Jupiter-Neptun, Balta Mangalia – Venus – Aurora, Mangalia – Saturn, 2 Mai. Investiția totală are o valoare de 3,8 miliarde de lei.