Redactia.ro
Home » Știri » Gabriela Firea vrea referendum în Bucureşti. Ce ar trebui să decidă bucureştenii

Gabriela Firea vrea referendum în Bucureşti. Ce ar trebui să decidă bucureştenii

Gabriela Firea vrea referendum în Bucureşti. Ce ar trebui să decidă bucureştenii

Gabriela Firea vrea un referendum în Bucureşti, pentru ca locuitorii Capitalei să decidă cum trebuie alocat bugetul local. Totodată, ea a lansat şi un atac la adresa lui Liviu Dragnea.

Poate vrea să facă modificări legislative, dar acestea sunt de lungă durată şi nu cred că domnia sa va mai prinde în funcţiile pe care le are aceste modificări. (…) În primul rând, ar trebui să modifice Constituţia.

Îl invit să facă un referendum, aşa cum prevede legea, să modifice Constituţia, îl invit să declanşăm un referendum, să decidă bucureştenii cum trebuie cheltuiţi banii. Eu vă asigur că va avea foarte mari surprize„, a afirmat Firea, la Ministerul Finanţelor, unde a avut loc o întâlnire a primarilor cu ministrul Eugen Teodorovici.

Gabriela Firea a adăugat că Liviu Dragnea „nu este regele României”. „Sunt banii românilor, sunt banii bucureştenilor, nu sunt banii domnului Dragnea, îmi pare foarte rău pentru domnia sa. El nu este regele României şi patronul ţării. Îmi pare foarte rău, ştiu că e dezamăgit”, a susţinut ea.

Întrebată de jurnalişti despre declaraţia lui Dragnea potrivit căreia primarii de sector ar trebui să se înţeleagă cu edilul Capitalei privind banii Bucureştiului, ea a spus că este vorba despre „inepţii”.

Gabriela Firea continuă războiul cu Liviu Dragnea

„Bugetul ţării, şi deci şi al Capitalei, se împarte potrivit legii. Nu stăm nişte domni sau doamne la o masă şi ne înţelegem, ca şi cum am vrea să mergem la restaurant sau la film. Nu e ceva la voia întâmplării, nu e pe simpatii şi antipatii, nu e ceva la mica înţelegere”, a susţinut Firea.

Potrivit primarului general al Capitalei, este „o ilegalitate” ca un lider de partid să facă ceea ce trebuie să îşi asume reprezentanţii legali.

„Cei care vin la guvernare prin reprezentanţi, nu ei direct, alcătuiesc şi bugetul de stat şi toate politicile publice şi cred că este o ilegalitate ca un lider de partid, într-un birou, cu pixul în mână, să facă ceea ce trebuie să îşi asume reprezentanţii legali. (…)

Bugetul României, inclusiv al Bucureştiului, nu se împarte pe ochi frumoşi, pe simpatii sau antipatii sau, chiar mai grav decât atât, pe interese politice sau pe interese oculte”, a menţionat Gabriela Firea.

Ea a afirmat că nu cerşeşte de la Guvern. „Noi nu am venit acum să cerem ceva ce nu ni se cuvine, aceste dezbateri la infinit duse pe cotele din impozitul pe venit sunt chiar absurde. Sunt banii bucureştenilor, sunt sume colectate pe teritoriul municipiului Bucureşti, prin munca tuturor bucureştenilor”, a explicat Firea.

Primarul a menţionat că toate taxele şi impozitele locale sunt colectate de primăriile de sector, iar bugetul PMB se îndestulează peste 90% din impozitul pe venit.

„Noi nu venim în genunchi să cerşim ceva de la Guvern, să ne dea ceva în plus Guvernul. Nu ne-a dat niciodată ceva în plus, dimpotrivă, vrea să ne ia”, a declarat Firea.

Citeşte şi: Ce spune Gabriela Firea despre DEMISIA din PSD

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: