Redactia.ro
Home » Știri » Gem de căpșune sau gem de căpșuni. Cum e corect

Gem de căpșune sau gem de căpșuni. Cum e corect

Gem de căpșune sau gem de căpșuni. Cum e corect

Cum se spune corect, gem de căpșune sau gem de căpșuni? Iată care e varianta pe care ar trebui să o utilizezi de aici înainte!

Gem de căpșune sau gem de căpșuni. Care e forma corectă, de fapt

Gemul făcut din aceste fructe de vară este cu siguranță pe placul oricui, fie adult, fie copil. De o culoare culoare frumoasă, roșie-rubinie si nu prea dulce, poate fi un desert perfect, mai ales dacă e făcut în casă.

Și, dacă tot e sezonul lor, sigur v-ați întrebat și cum se spune corect – „căpşune” sau „căpşuni”? Foarte mulți oameni folosesc pluralul „căpşuni”, însă alții, în schimb, ştiau că pluralul corect este „căpşune” cu „e” şi nu cu „i”.

Care e adevărul, de fapt? Ambele forme de plural sunt corecte atunci când ne referim la fruct, însă atunci când este vorba de plantă, forma corectă de plural este căpşuni, potrivit adevarul.ro.

Care este pluralul cuvântului soare? Mulți nu știu asta

În limba română, formarea pluralului este o regulă importantă și esențială pentru a putea comunica în mod corect. Cu toate acestea, există un număr de cuvinte care provoacă adesea dileme pentru vorbitorii de limba română, iar printre acestea se numără și cuvântul „soare”.

Dilema este următoarea: cum se formează pluralul pentru cuvântul „soare”? Este „soare” un cuvânt care are plural sau rămâne în formă singulară?

Conform gramaticii românești, cuvântul „soare” este un substantiv masculin singular și, din acest motiv, nu are un plural specific. În timp ce alte limbi, precum engleza, au pluralul pentru „sun” – „suns” – în limba română, „soare” rămâne neschimbat în forma sa singulară, indiferent de contextul în care este folosit. Continuarea poate fi citită aici.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: