Redactia.ro
Home » Știri » Gheorghe Dincă s-a spovedit în Ajun de Crăciun. Ce confesiune i-a făcut preotului

Gheorghe Dincă s-a spovedit în Ajun de Crăciun. Ce confesiune i-a făcut preotului

Gheorghe Dincă

Gheorghe Dincă, autorul crimelor din Caracal, s-a spovedit. Individul, acuzat că a violat și apoi a ucis două adolescente luate la ocazie, a cerut să discute cu un preot, căruia cel mai probabil i-a mărturist toate ororile pe care le-a comis.

Mai mult, Dincă a cerut și un fotograf special pentru o sesiune foto. Pozele urmau să ajungă la familia sa, scrie realitatea.net.

Gheorghe Dincă a recunoscut în faţa anchetatorilor că timp de cinci luni a minţit atunci când a spus că Alexandra Măceşanu a murit accidental, după ce a lovit-o cu pumnul în momentul în care a prins-o vorbind la telefon. Fata a fost omorâtă intenţionat de Dincă, în bătaie, într-un acces de furie, după ce adolescenta reuşise să pună mâna pe telefon.

Klaus Iohannis, mesaj de Crăciun pentru români

Criminalul a mărturisit că şi „prima fată” a avut parte de aceeaşi soartă. Luiza Melencu, potrivit declaraţiilor lui Dincă, a fost ucisă în bătaie, într-o criză de nervi a ucigaşului, fiindcă adolescenta insista să fie lăsată să plece. Criminalul le-a mai spus anchetatorilor că „dorea s-o mai ţină”, deşi Luiza fusese violată în mod repetat, atât de către el, cât şi de către complicele Ştefan Risipițeanu, bărbatul arestat în cursul zilei de miercuri, 27 noiembrie.

Odată cu recunoaşterea crimei, procurorii îl pot acuza acum pe Dincă de omor calificat prin cruzimi, o faptă mult mai gravă pentru care Codul Penal în vigoare prevede închisoare pe viaţă. Până acum, din lipsă de probe, încadrarea juridică era pentru lovituri cauzatoare de moarte, iar pedeapsa prevăzută de lege pentru acest gen de faptă este între 6 şi 12 ani de închisoare. Pentru celelalte fapte de care este acuzat Gheroghe Dincă, viol, lipsire de libertate şi profanare de cadavre, pedepsele sunt de până la 12 ani de închisoare.

Fostul președinte al Camerei Deputaților Bogdan Olteanu, condamnat la 7 ani de închisoare

În România, pedepsele nu se cumulează. La finalul procesului, rămâne în vigoare pedeapsa cea mai mare la care se adaugă o fracţie din celelalte, astfel că Dincă avea toate şansele să fie condamnat la cel mult 15 ani de închisoare. Pentru că este vârstnic şi are peste 60 de ani, Gheorghe Dincă ar fi putut ieşi din penitenciar după ce executa cel puţin trei pătrimi din pedeapsă.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: