Redactia.ro
Home » Stil de viață » Ghid pas cu pas: cum să îți faci singură unghiile acasă. Iată de ce ai nevoie

Ghid pas cu pas: cum să îți faci singură unghiile acasă. Iată de ce ai nevoie

cum să îți faci singură unghiile acasă

Învață cum să îți faci singură unghiile acasă, în izolare. Având în vedere că, în aceste momente, deplasarea de la domiciliu este limitată, trebuie să ne descurcăm să facem unele lucruri singuri. Este indicat să nu ieșim din casă pentru motive neesențiale.

Desigur, pentru multe femei, a avea o manichiură impecabilă este esențial, însă saloanele sunt închise. De aceea, e bine să știm cum să ne facem unghiile singure. Aplică aceste trucuri pentru a avea unghii frumoase, chiar daca doar stai acasă.

Nu trebuie să faci manichiuri complexe, dar e bine să ai unghiile îngrijite, chiar dacă nu părăsești domiciliul!

Trucuri practice: cum să îți faci singură unghiile acasă

În primul rând trebuie să dai aspectul dorit unghiilor. Dacă sunt prea lungi, le poți scurta, cu o unghieră sau forfecuță, ori cu ajutorul unei pile. Ai grijă totuși, să nu pilești haotic unghiile. Împinge pila într-o singură direcție, dinspre coțlturile unghiei spre centru. Fă mișcări scurte, pentru a nu deforma unchia.

Ai grijă de cuticule. Folosește seruri speciale, zilnic sau săptămânal. Când îți faci unghiile, ai grijă să le tai sau să le împingi de pe unghie și nu le da și pe ele cu ojă. Poți folosi un creion corector sau o pensulă înmuiate în acetonă pentru a corecta greșelile, cânt te dai cu ojă.

Repară rapid o unghie ruptă, singură! O metodă rapidă care îți va păstra manichiura intactă pentru încă o săptămână! Decupează o bucățică dintr-un pliculeț de ceai și lipește-o pe porțiunea fisurată de unghie. Folosește-te de o picătură de adeziv universal. Apoi poți aplica ojă fără probleme.

Cum să te dai corect cu ojă dacă îți faci unghiile singură acasă

Întâi, trebuie să te asiguri că oja veche a fost complet curățată cu acetonă. Dacă ai folosit culori închise, poți să scapi de petele de pe unghii cu o cană de apă caldă în care ai dizolvat o lingură de peroxid și o linguriță de bicarbonat de sodiu. Ține degetele înmuiate în soluție timp de un minut. Dacă nu ai peroxid în casă, foloseste pasta de dinți cu efect de albire. Freacă unghiile cu o periuță veche, cu pastă de dinți, până culoarera dispare.

Oja se aplică în straturi subțiri. Nu are rost să te grăbești și să pui un strat gros. Este mai bine să dai 2-3 straturi subțiri, care se vor usca cu ușurință. Aplică întâi pe mijlocul unghiei, apoi în cele două laterale. Ai răbdare să se usuce stratul de ojă înainte să îl aplici pe următorul.

Ai grijă să protejezi vârful unghiei. Aplică cu atenție ojă și pe vârf, ba chiar e indicat să folosești un top coat cu care să insiști pe vârful unghiei. Astfel eviți aspectul neplăcut și exfoliat al unghiei.

La finalul manichiurii făcute singură acasă, poți să folosești un truc de uscare rapidă. Ține mâinile în apă rece cu gheață timp de 2 minute. Vei avea manichiura uscată uniform! Iată cât de simplu este să îți faci unghiile singură și ține cont că poți face și altele, cum ar fi să te tunzi singur acasă fără să regreți că ai făcut asta.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini