Redactia.ro
Home » Stil de viață » Greșeala pe care o fac gospodinele când fac drob. Detaliile pe care multe le consideră banale, dar dau tot gustul

Greșeala pe care o fac gospodinele când fac drob. Detaliile pe care multe le consideră banale, dar dau tot gustul

Greșeala pe care o fac gospodinele când fac drob. Detaliile pe care multe le consideră banale, dar dau tot gustul

Drobul este unul dintre cele mai iubite preparate, nelipsit de pe masa românilor cu ocazia marelui eveniment. Se regăsește pe meniul din majoritatea familiilor pentru Paște, dar nu toate gospodinele știu să îl prepare așa cum trebuie. Multe dintre ele fac greșeli care pot părea banale, dar care vor schimba complet gustul sau textura preparatului, ce nu va mai fi unul ca la carte.

La ce să fii atent când faci drob

Drobul, fie că este de miel sau alt tip de carne, este unul dintre cele mai iubite preparate de Paște. Este tradițional românesc și poate fi preparat într-o mulțime de moduri. Există, însă, o mulțime de pași pe care trebuie să îi urmezi, ca să te asiguri că va ieși pufos și gustos, exact ca la carte.

Citește și: Cu cât vinde chef Scărlătescu un kilogram de drob de miel. Prețul nu este pentru toate buzunarele

Una dintre cele mai întâlnite greșeli are legătură cu organele, care ar trebui perfect curățate. Înainte să te apuci să le pregătești, spală-le în mai multe ape și asigură-te că îndepărtezi orice pieliță sau urmă de grăsime, precum și toate vasele de sânge. În caz contrat, amestecul de organe va avea un gust amar și, odată copt, poate căpăta și un gust neplăcut.

O altă greșeală pe care o fac gospodinele este să taie prea mare carnea sau chiar prea mică. Mai exact, dacă lași organele în bucățele mari, drobul va ieși tare, pentru că nu se vor coace uniform. De asemenea, dacă dai toată compoziția la mașină, gustul și textura va fi mai mult de pateu. Unele gospodine tind să toace mărunt jumătate din compoziție, iar cealaltă compoziție să o facă de mână, ceva mai mare.

Atenție mare când faci drob!

Atenție mare și la cât de mult fierbi organele înainte de a le pune la cuptor. Există și posibilitatea de a le ține prea mult pe foc și să devină ca o pastă sau prea puțin, iar drobul să fie, în final, mult prea tare.

Drobul de miel se coace la o temperatură de 140-150 de grade Celsius, timp de 50 de minute, în funcție de cuptor. Această temperatură poate fi aplicată și pentru cel din alt tip de carne, dar cel mai bine ar fi să îl verific constant și să te asiguri că nu se arde, pentru că gustul va fi unul amărui.

Multe pun prea multe condimente, iar gustul cărnii nu se mai simte. Asigură-te că ții cont de toate gusturile, înainte de a face un drob prea picant sau cu mult prea mult rozmarin.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: