Redactia.ro
Home » Știri » Guvernul rus, condus de Dmitri Medvedev, a demisionat

Guvernul rus, condus de Dmitri Medvedev, a demisionat

Dmitri Medvedev

Premierul Rusiei Dmitri Medvedev a anunțat demisia guvernului de la Moscova.

Demisia neașteptată a lui Dmitri Medvedev, un vechi aliat al lui Vladimir Putin, vine pe fondul unei scăderi în popularitate pentru liderul de la Kremlin, din cauza situației economice din țară și în special din cauza reformei pensiilor, care îi împinge pe cetățeni să muncească mai mult.

Decizia a venit după mesajul adresat de Vladimir Putin Adunării Federale, în care liderul rus dădea startul unei reforme constituționale.

„Ați fost cu toții martorii mesajului președintelui Rusiei, Vladimir Vladimirovici, în calitatea lui de președinte, a desemnat nu doar prioritățile activității în țara noastră în următorul an, însă și un șir de schimbări fundamentale în Constituția Rusiei.

Aceste rectificări, când vor fi adoptate, cel mai probabil, vor fi efectuate după discuții, așa cum s-a menționat, vor presupune schimbări semnificative nu doar într-un șir de articole ale Constituției, dar și în întregul raport între puteri”, a spus Medvedev la o întrevedere cu Putin, potrivit Sputnik News.

L-a supărat Putin

Liderul de la Kremlin a propus miercuri organizarea unui referendum pentru revizuirea Constituţiei cu scopul consolidării puterilor Parlamentului, menţinând în acelaşi timp caracterul prezidenţial al sistemului politic. Principală măsură anunţată vizează consolidarea rolului Parlamentului în formarea guvernului, oferindu-i-se prerogativa alegerii şefului guvernului pe care preşedintele va fi apoi obligat să-l numească.

Dmitri Medvedev a devenit premier în 2012, după ce a fost timp de patru ani președinte al Rusiei. Acesta este liderul partidului „Rusia Unită”.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: